Vés al contingut

El Premi Literari Marià, convocat per l'Acadèmia Mariana de Lleida en honor a la Mare de Déu del Castell de Tragó de Noguera, ha estat enguany per als professors del col·legi Episcopal de la capital del Segrià, Carles Alsedà i Josep Maria Cots.

Alsedà ha estat guardonat per l’obra Verge Blanca, que s'ha endut el Premi de l'Ilm. Ajuntament d'Os de Balaguer al "millor treball poètic en vers adreçat a cantar la Mare de Déu de l'Acadèmia". Josep Maria Cots, per la seva banda, ha obtingut el premi de l'Ilm. Alcalde de Balaguer al millor "treball d'estudi i aprofundiment sobre la Mare de Déu del Castell i la seva relació amb la història i la població de Tragó de Noguera", per la seva obra Mare de Déu del Castell de Tragó de Noguera.

L’acte de lliurament dels premis va estar presidit pel bisbe Joan, amb el Dr. Francesc Torralba actuant com a mantenidor.

Enguany s'havien presentat al certamen més de 100 treballs, en català i castellà, tant de Catalunya com de la resta de l'Estat espanyol, i el nivell ha estat tant alt que el Jurat, a més a més dels premis, va concedir menció a d’altres composicions.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.