Vés al contingut

Imatge eliminada. Imatge eliminada. Imatge eliminada. Imatge eliminada.

A la FECC, el curs va arrencar amb importants canvis que afecten l’Àrea Pedagògica.

En Julio Andreu, des de l’any 2015 responsable de l’Àrea Pedagògica i molt abans, des que es va incorporar a la FECC l’any 1992, consultor del Departament Pedagògic, ha accedit amb absolut mereixement a una nova etapa vital, molt suggestiva i prometedora: la jubilació.

Jubilació ve del llatí iubilatiōne, que significa ‘alegria expansiva’. És una alegria per a ell mateix i per als qui hem estat al seu costat, perquè constatem que podrà gaudir d’aquesta nova i merescuda etapa després de més de 29 anys de servei a les escoles cristianes en particular i al món educatiu en general. Un servei conegut i reconegut que ha representat un dels fonaments sobre els quals s’ha sustentat la Fundació, entre els quals cal destacar l’Escola de Directius, de la qual ha estat base i ànima.

I és expansiva, perquè sovint hem pogut apreciar com les seves opinions i consideracions no restaven en l’àmbit del simple assessorament, sinó que han estat autèntiques categories. En especial, quan algun tema assolia el rang de ‘pollastre’, la qual cosa significava que calia afrontar complets i complexos reptes dels que en la majoria d’ocasions en podíem sortir vencedors, molt especialment gràcies a la seva professionalitat, coneixement i pertinaç insistència.

I és expansiva també perquè som molts els que el coneixem i compartim la plenitud d’una vida laboral de servei que arriba a un canvi que desitgem que sigui ben plaent.

Els nostres millors desigs, Julio. Que puguis gaudir llargament d’aquesta alegria, juntament amb la teva família i amics. La FECC continua essent casa teva, com ben segur també ho serà tot el col·lectiu que ha tingut ocasió de compartir el teu coneixement i la teva bona feina. Moltes gràcies, felicitats, i per molts anys!

I rebem la nova responsable de l’Àrea Pedagògica i representant de la titularitat de la Fundació Narcís Jubany (FNJ), l’Eva Aguiló Samitier.

L’Eva Aguiló, nascuda el 1970 i mare de dos joves, és enginyera d’estudis i dedicada vocacionalment a l’educació. És de tarannà finalitzador, de gestió de processos, de treball en equip, li agraden les relacions amb les persones i gaudeix com a mare de les activitats que fan els seus fills (bàsquet, cant, dansa, teatre...)

El seu recorregut professional s’inicià el 1997 als Salesians de Sant Vicenç dels Horts com a professora de FP. De seguida afegeix a la seva trajectòria les tutories de grau superior i de grau mitjà. S’inicia en tasques de gestió el 2002 com a cap de departament elèctric fins al 2004, quan pren la coordinació de grau mig i el càrrec de cap d’estudis de FP. Desenvolupa aquestes tasques fins al 2008, any en què assumeix la direcció pedagògica de tota l’escola i càrrec que desenvolupa fins al 2019. Des del 2015 gestiona aquesta direcció juntament amb la titularitat de l’escola. És un llarg període on es desenvolupen projectes importants relacionats amb la qualitat, la FP Dual, les certificacions Cambridge, els projectes ERASMUS, els intercanvis culturals, la innovació pedagògica en totes les etapes... i una intensa tasca en els recursos humans, on es treballa especialment l’acompanyament de les persones.

El 2019, sense abandonar el món educatiu, s’incorpora al grup Planeta com a directora acadèmica dels centres iFP (Innovació en Formació Professional). Són un total de 5 campus (2 a Barcelona, 2 a Madrid i el campus online gestionat des de Barcelona), on les tasques que l’ocupaven eren tant l’acompanyament pel que fa a la gestió pedagògica, l’aplicació del currículum de les diferents comunitats autònomes i diferents modalitats, la gestió dels recursos educatius, la gestió de la convivència, com del treball amb la resta de departaments (comercial, màrqueting, finances...)

L’Eva s’incorpora a la FECC amb moltes ganes d’aportar i d’aprendre de tots. Li desitgem molta sort i molts ànims que acompanyin la seva professionalitat i predisposició. Molt benvinguda i molt bona feina, Eva!

Nous relleus entre el personal de la FECC

Se’ns presenta de nou l’ocasió d’acomiadar-nos d’una altra companya de l’equip de treball de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya que accedeix a la jubilació.

La Rosa Maria Piqué pot gaudir a partir d’ara d’una més que merescuda nova etapa vital, que li permetrà gaudir amb més intensitat, si és possible, de la companyia de la seva família: marit, fills i nets.

Ha desplegat una llarga trajectòria en el món de la docència, en tasques d’acompanyament, formació, lideratge i coordinació que ha tingut ocasió d’exercir a les escoles Homar, Mossèn Pio Bosch, La Salle Bonanova, ETP Clot Jesuïtes i Joan XXIII Bellvitge Jesuïtes, i també formant part de l’equip de formadors de l’Escola de Magisteri Blanquerna. S’incorporà a la Fundació Escola Cristiana l’any 2010 com a responsable de l’Àrea Pastoral i Sòcioeducativa i, durant uns anys, també com a responsable de l’Àrea Pedagògica. Compaginà aquesta activitat amb la de les seves funcions de representant de la Titularitat de la Fundació Narcís Jubany, que ha mantingut fins a la seva jubilació.

Entre d’altres càrrecs institucionals, ha estat membre del Consell Escolar de Catalunya en representació del sector titulars de centres privats, entre els anys 2011 i 2018, així com a participant en nombrosos actes i simposis en nom de la Fundació, on sempre ha deixat palesa la seva professionalitat i simpatia. Per exemple, ara farà 14 anys que, juntament amb el Secretariat Interdiocesà d'Ensenyament de la Religió Catòlica, coadjuvà a l’organització i execució de la Primera Jornada de Mestres i Professors de Religió Catòlica, acte que ha perdurat des d’aquell moment.

Organitzadora i continuadora de diversos projectes històrics molt significatius per a la Fundació, com el de Família Escola Acció Compartida (FEAC) o l’Escola de Pastoral, o creats de bell nou, com el Llibre sota el Braç o el programa Caixa Proinfància contra la pobresa infantil, la Rosa Maria ha estat sempre capaç d’acceptar tots els reptes que se li han plantejat amb una bona dosi de generositat. De ben segur que mantindrà aquesta vitalitat davant aquest nou període de la seva vida, que desitgem que sigui ben llarg i fructífer. Moltes gràcies, Rosa Maria, i per molts anys!!

El mes de març s’incorporava a la Fundació Escola Cristiana de Catalunya l’Eloi Aran i Sala, que iniciava la seva activitat al costat de la Rosa Maria Piqué, responsable de l’Àrea de Pastoral de la Fundació, i a qui acabaria suplint ja a llarg del segon trimestre del proppassat curs escolar.

L’Eloi Aran, nascut l’any 1977 i pare de família, és el responsable d’aquesta Àrea, i ja és àmpliament conegut pel nostre sector.

És arquitecte i llicenciat en Teologia per l'Institut de Teologia Fonamental (Centre Borja. Companyia de Jesús). També és màster en Història Cultural de l’Església i disposa del Màster Universitari en Formació de Professorat de Secundària, especialitat en tecnologia.

Té una àmplia experiència laboral, desenvolupada tan en l’àmbit de l’arquitectura, essent soci cofundador del taller T113 Taller de Arquitectura y Urbanismo, com en el camp docent, exercint de professor de dibuix tècnic i religió a l’escola Lestonnac de Barcelona, així com professor als Instituts Superiors de Ciències Religioses de Barcelona, Don Bosco (BCN) i Lleida i també redactor del portal d'actualitat religiosa Catalunyareligió.cat i Cap pedagògic de la web CatReligió a l'aula.

Actualment, desplega amb plena dedicació la seva funció com a Responsable de l’Àrea Pastoral i Sòcieducativa de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, on està duent a terme amb entusiasme l’activitat d’una àrea tan significativa per a la Fundació i per al col·lectiu, tot mantenint les activitats ja ‘tradicionals’, com l’escola de Pastoral o les Jornades de Mestres i Professors de Religió Catòlica, en col·laboració amb el SIERC, el programa FEAC i creant i impulsant noves i atractives iniciatives, com el Butlletí Llambregades de pastoral educativa o les recentment instaurades com les “videocàpsules” de caFEïna. Reiterem a l’Eloi els nostres desigs d’èxit en la tasca empresa al servei de les escoles cristianes de Catalunya.

Temàtica

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.