Vés al contingut

L’alumne de 2n de batxillerat de l’escola Sant Miquel de Barcelona, Oriol Febrer, ha estat el guanyador de la fase catalana de la Prova Anual de Grec, que convoca la Societat Espanyola d’Estudis Clàssics i que consisteix en la traducció i comentari d’un text en grec clàssic. Ara l’Oriol competirà a nivell estatal i, si guanya, anirà aquest estiu a Grècia durant 15 dies, en un viatge pagat, per competir a nivell europeu.

D’altra banda, en l’acte de lliurament de premis, celebrat el passat 8 de maig a la facultat de Filologia de la UB, es va fer públic també el guanyador del primer premi al millor Treball de Recerca a Catalunya dins l’àmbit de les llengües i cultures grega i llatina, que també va guanyar el mateix Oriol amb el treball intitulat De l’adaptació catalana de l’hexàmetre i el dístic elegíac, dirigit per Elisenda Martí i Sergi Grau.

El jurat, format per professors universitaris i per Albert del Pozo, director general de professorat i personal de centres públics de la Generalitat, va destacar el rigor filològic del treball i va encoratjar els centres educatius a seguir apostant pel grec clàssic en el disseny del seu sistema curricular.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.