Vés al contingut

Amb el títol 165 gràcies!, en referència al nombre de participants de la 14a Jornada de Pastoral Educativa “co[n]VID[A]”, ja està disponible el butlletí Llambregades de pastoral educativa del mes d’abril. Un número avançat al mes corresponent per tal de recollir el ressò de la recent Jornada de Pastoral i, especialment, per ajudar a situar als agents de pastoral a les portes de la Setmana Santa.

L’apartat de reflexió s’inicia amb l’article “Un gra de blat”, que posa en diàleg el temps litúrgic amb els temps pandèmics que viuen els centres educatius. Posteriorment, s’hi troben alguns dels retorns a les dues conferències de la 14a JPE – “Nous escenaris, noves respostes” (M. Mònica Ferré) i “Identitat i missió en conflicte” (Dr. Oriol Quintana), així com els enllaços per al seu visionat corresponent al canal de Youtube de la FECC.

Les bones pràctiques presentades aquest mes també han estat comentades als vídeos de recull de bones pràctiques de pastoral educativa de la 14a JPE, en les categories d’Espiritualitat i la Cura de la comunitat educativa, respectivament: El Racó de la Bona Notícia (FEDAC – Sant Feliu) i Espai verd per al personal de l’escola (FJE – Sant Ignasi, Sarrià).

Dins del bloc de recursos, es presenta la pel·lícula “Maktub” per poder tractar el tema de la mort i la resurrecció a l’aula. Val a dir que les dues autores de les col·laboracions de cinema i pastoral, Montserrat Claveras i Assumpta Montserrat, són les docents de la nova proposta formativa de la FECC “Cinema i emocions en temps d’incertesa”, també anunciada en aquest apartat. Tot seguit hi ha el mosaic informatiu del Ciberllambregades, on cal destacar el recull de les presentacions dels tallers d’Edebé a la 14a JPE; el ressò de la Taula Rodona “Pastoral educativa pel s.XXI”, al blog de la qual va ser moderadora la periodista Laura Mor, i d’altres informacions i activitats d’interès especialment enfocades a la vivència de la Setmana Santa.

Clou aquest lliurament l’acostumada presentació d’activitat formativa de la FECC en l’àmbit pastoral i de didàctica de la religió. Es destaca especialment la propera XVa Jornada de mestres i professors de Religió a Catalunya i Andorra, que enguany pren format de formació online en col·laboració amb l’ISCREB. Són 15h de formació per 15€ i hi trobareu la descripció de les quatre unitats formatives i els respectius formadors.

Descarregar Llambregades - Consultar online

Temàtica

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.