Vés al contingut

Fa uns quants anys, potser més de 25, érem ben joves. Teníem molta força i érem pastors d’una església on hi havia molta feina. Un mes d’agost vàrem anar a Suïssa de vacances i a visitar uns bons amics, que eren un bàlsam per nosaltres. Un dels dies, tot passejant, vàrem trobar uns coneguts dels nostres amics i al presentar-nos amb molta cordialitat i cortesia ens varen preguntar com era que havíem anat de vacances a Suïssa. La meva resposta va ser ràpida, franca, sincera. Diria que em va sortir de l’ànima. Vaig dir: “he vingut a fer pau”, el cert és que havia estat un any, com molts d’altres, ple de treball, esforç i no poques dificultats.

Però el que més em va sobtar i sobre tot em va fer reflexionar, va ser la seva resposta. Em va dir: “si vostè no està en pau, tampoc la trobarà aquí a Suïssa”.

He de dir que al moment em va semblar una mica xocant, però ràpidament vaig pensar que tenia tota la raó. La idea m’ha acompanyat al llarg dels anys, francament.

Aquest llargs dies de confinament i limitacions de moviment, escoltant la insatisfacció generalitzada per no poder sortir, viatjar lliurament on cadascú volgués, m’han vingut al pensament justament aquelles paraules. La solució a la insatisfacció no és anar a fer pau, sinó estar en pau.

Massa sovint l’ésser humà culpa els altres de la seva pròpia insatisfacció o de les seves limitacions, encara que siguin imposades, sense adonar-se que no depèn de l’ordre exterior sinó de l’interior. De com en definitiva decideixes viure la realitat del dia a dia.

Aquell dia vaig entendre les paraules de Jesús del evangeli de Joan:

“Us deixo la pau, us dono la meva pau. No us la dono com el món la dona. Que el vostre cor no passi ànsia ni tingui por.”

La pau que ens dona el Senyor és la pau que ens acompanya enmig de qualsevol situació de la vida, ens dona la serenor per viure-la i ens permet gaudir de molts detalls que, amb el tràfec diari, ens perdem. Contrasta amb la insatisfacció que moltes persones mostren al nostre voltant.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.