Vés al contingut
Avui, ja molt avançada la Pasqua (Diumenge VIè) tenim les lectures segurament més impressionants  del temps pasqual: Jesús  diu el seu manament: “El que Jo us mano és això: que us estimeu els uns als altres com Jo us he estimat”. Tot ha canviat en el món i en la vida després d’haver-se pronunciat aquest manament que Jesús ens diu per tal que no estiguem sols sinó amb Déu, per tal que la nostra joia sigui plena de l’Esperit Sant.
 
La segona lectura ens presenta el cristianisme com a comunicació de l’amor de Deu a nosaltres. L’Amor ve de Déu. Tothom qui estima és fill de Déu i ha nascut de Déu. Els qui no estimen no conèixen Déu perquè Déu és amor. (Cal sintonitzar amb Ell per conèixer-lo).I aquest amor s’ha manifestat en la missió al món del Fill Jesús, “perquè visquem gràcies a Ell”: l’Amor que ve de Déu Pare. Amb la donació de l’ Alegria de Déu que és l’Esperit Sant.
 
L’Evangeli presenta tots els matisos  de la Bona Nova de Pasqua. Els presenta com una cadena de la comunicació de l’amor que ve de Déu. Podem prendre com una bona meditació qualsevol fragment d’aquesta cadena o riu d’aigua viva que és l’Amor que ve de Déu. Podem començar per qualsevol baula d’aquesta cadena. És igual. Tot va a l’essència de Déu que és Amor. Jesús mateix presenta el cristianisme com a comunicació d’amor:
 
1. El Pare estima Jesús, com Jesús ens estima, com nosaltres hem d’estimar i deixar que l’ amor arribi a tots, als de més lluny.
El Pare m’estima a mi.
Com el Pare m’estima, així Jo us estimo a vosaltres
Estimeu-vos els uns als altres com Jo us he estimat.
 
2.  Manteniu-vos en el meu amor
Us mantindreu en el meu amor si compliu els meus manaments
És possible mantenir-se sempre en el seu amor? Podem complir-lo sempre el manament de l’amor? Sant Agustí diu que sí:
a) si ens estimem amb obres bones per petites que siguin.
b) Si ens mantenim sempre oberts envers Déu i el proïsme; disposats a estimar.
 
3. “Us dic això perquè participeu de la meva alegria, una alegria ben plena".
Aquesta alegria és, sobretot, l’Esperit Sant que Jesús ens dona.
Ell eixampla i il.lumina el nostre horitzó i el nostre futur.
 
4. Quin és l’amor més gran? Donar la vida pels amics.
Vosaltres sou els meus amics si feu el que us mano.
“El que Jo us mano és això: que us estimeu els uns als altres
com Jo us he estimat”.
Per part de Crist, sóm els seus amics perquè ell ens ha comunicat com és el Pare: “us he fet conèixer tot el que he sentit al meu Pare”.
 
5. “No m’heu elegit vosaltres a mi. Sóc Jo qui us he elegit a vosaltres. La 1a. Carta de Joan 4.10 2a lectura diu quelcom d’equivalent: “Ell ha estat el primer d’estimar-nos”. Déu té sempre la iniciativa: Primer és ser estimats per Ell. Amb Ell, podrem estimar Ell i el proïsme.
 
6. La missió. “Us he destinat perquè aneu i lleveu fruit abundant i que duri per sempre”.
Dit espontàniament: en el cel ens diràn: “Vas fer allò. Ben fet! Entra en el goig del teu Senyor”.
I per si fos poc, Jesús un cop més, manifesta que la pregària confiada és essencial per a donar fruit: “El Pare us donarà tot el que demaneu en nom meu”. 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.