Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Títol provocatiu com la temàtica. Suma i segueix. Sigui per la via del coneixement de nous casos o per la valent autocrítica del Sant Pare, el tema de la pederàstia continua omplint els mitjans de comunicació. I omplint, també, la vida dels creients amb d’una reiterada pregunta: Per què aquests fets tan repugnants? El mateix Benet XVI ha manifestat en l’avió que el conduïa a Edimburg: “Es difícil comprendre com fou possible aquesta perversió del ministeri sacerdotal”.

Fins ara s’han abocat nombrosos esforços en la denúncia d’aquestes situacions, en les mesures que caldrà aplicar als pederastes, en les actuacions que caldrà tenir present en la formació del nous candidats al sacerdoci... També en la demanda de perdó. Certament, un gran canvi.

La pederàstia no és ni de bon tros un problema exclusiu de l’Església. En absolut, això ja ha quedat palès amb les diverses estadístiques publicades sobre el tema. I evidentment, la millor bona notícia fóra la seva total erradicació. Arreu! 

Ara bé, l’Església catòlica té una gran oportunitat en fer un retorn a la societat. Un retorn amb el qual podria demostrar la seva confiança en les ciències i en la seva autonomia, visualitzar la voluntat de col·laborar en la construcció d’un món millor, realitzar una aportació significativa a la salut del gènere humà. Efectivament, cal que s’analitzin aquests casos amb els tots mitjans possibles des les ciències actuals. No es tracta de morbositat, el fàstic ja és prou gran! Es tracta d’esbrinar a fons -al fons del fons-, quines “peces”, quins “mecanismes” i quines “condicions” han provocat aquest fenomen tan reiterat. Això és, obrir un gran procés d’investigació interdisciplinar per conèixer molt més sobre el tema de la pederàstia des de la perspectiva de la salut. Autoexigir-se un no parar fins obtenir un coneixement exhaustiu d’aquesta terrible xacra.

Cal salvaguardar en tot moment la intimitat de cada ésser humà però facilitant les coses a la ciència actual hi guanyarem tots. La societat molt i l’Església més.