Vés al contingut
Viure la festa en pau
Viure la festa

En l’entrada anterior vam explicar que la Pasqua és el moment per reafirmar el compromís amb la nostra comunitat (la cristiana, la família, els amics, el poble o barri...) i fer-los arribar l’alegria, el perdó i la pau que hem rebut. Ara bé, si ens fixem bé en totes les celebracions de l’any litúrgic, veurem que aquest és un missatge que ja hem rebut en moltes altres ocasions.

El gest de pau

Una d’aquestes ocasions és el gest de pau que realitzem en totes les Eucaristies, moments abans de combregar. Moltes vegades interpretem aquest moment com una ocasió per saludar els veïns del banc o per demostrar-los la nostra estima; però en realitat és molt més que això.

És la pau de Crist, no és una pau que haguem aconseguit nosaltres amb el nostre esforç, sinó que és la salutació i el do del Senyor que es comunica als seus en l’Eucaristia.

És un gest de fraternitat cristiana i eucarística. Reconeixem Crist en els altres, ens reconeixem com a germans i ens acceptem els uns als altres. Vist així, és el moment que es reconeix la fraternitat cristiana com a principal fruit de l’Eucaristia.

És la pau universal, ja que sigui qui sigui el qui està al nostre costat, li estenem la mà. Volem trencar les barreres, anar més enllà del nostre grup d’amics, sentir que realment tots som germans.

És una pau en construcció, que també depèn de nosaltres. Això fa que aquest gest no sigui només simbòlic, sinó que sigui també un compromís: en un món dividit nosaltres volem ser llevat d’unitat i de pau.

Ser germans avui

Com podem veure, la celebració Eucarística (i l’any litúrgic en general) és un recordatori constant que hem de viure com a germans, respectant-nos els uns als altres i treballant per la construcció d’aquesta pau universal.

És una crida sempre vigent en la nostra vida. Així doncs, és un bon moment per preguntar-nos si realment som coherents amb aquest camí que hem triat (la vida cristiana). Posem com a exemple les eleccions municipals i europees d’aquest diumenge: Aquella persona que té unes opcions polítiques diferents de les meves, ¿la considero la meva germana? ¿La tracto com a tal?

Pensem-hi i actuem en conseqüència per viure la festa en pau.

Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.