Vés al contingut
Una Quaresma ben especial
Una Quaresma ben especial

Per a l'entrada d'avui us deixem un article escrit per en Xavier Aymerich (director de Missa Dominical) i publicat al setmanari penedesenc 3devuit el dia 22 de març de 2020.

La d’aquest any 2020 la podríem anomenar “la Quaresma del coronavirus”, que ens ha deixat confinats a casa, sense misses ni viacrucis ni conferències ni celebracions penitencials. Però curiosament, sense voler-ho i per força, estem fent una “quarantena” que en realitat també és una Quaresma (al capdavall, tot ve del mateix número). Fixeu-vos-hi.

La Quaresma ens convida a un temps de recés, de recolliment, d’austeritat; a renunciar (dejunar) a certes coses i hàbits que tenim habitualment però que no són necessaris, i en canvi fixar-nos més en la dimensió interior, la reflexió, la formació... Tot això ho estem fent aquests dies. I encara més: la humilitat d’adonar-nos que som poca cosa, que ens pensem que ho podem tot i en realitat tot se’ns escapa de les mans (“Recorda que ets pols i a la pols retornaràs”); l’ocasió de valorar més les petites coses que tenim habitualment i que ara trobem a faltar; la necessitat de reflexionar sobre allò que és essencial en la vida, el sentit de tot plegat, per sobre de les coses superficials que sovint ens tenen agafats...

I també l’oportunitat de potenciar la dimensió espiritual, que els que som creients en diem pregària: sí, resar una mica més, donant gràcies pel que tenim i posant-nos confiadament en mans de Déu, el Pare de l’amor i de la vida. Moment de recordar i pregar pels malalts i afectats per la pandèmia, per tot el personal mèdic i d’infermeria, perquè es trobi ben aviat el remei per combatre aquest mal, perquè el Senyor ens alliberi de la por i ens infongui serenor i esperança... Sabent del cert que després de la Quaresma ve la Pasqua, que després del Divendres Sant ve el Diumenge de Resurrecció; i que tots compartim amb Jesús l’experiència del dolor, la creu, la passió i la mort, però després també compatirem amb Ell la resurrecció i la vida. Passarà la Quaresma, la quarantena, el confinament, la crisi... i vindrà la Pasqua, més florida i granada que mai. I tots, com cada any en aquest temps litúrgic, en sortirem renovats, reforçats, millorats, cantant ben joiosos l’Al·leluia pasqual.

Tags
Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.