Vés al contingut
¿Fem un Cafè?
¿Fem un cafè?

Sempre m’ha sorprès la gran varietat de cafès que tenim a casa nostra, cafès adequats a tots els gustos: cafè sol, cafè amb llet, tallat, amb gel, amb sucre, sense sucre, amb sacarina, el cigaló per als més trapelles...

I és que el cafè forma part del dia a dia de moltes persones: el cafè de bon matí per engegar el dia amb forces, el cafè a mig matí per tenir un moment de repòs entre reunió i reunió a l’oficina, el cafè de després de dinar mentre es fa una petita sobretaula amb els companys de la feina, o el cafè de quan quedes amb els amics per xerrar i saber com els va tot.

No és un pastís d’aniversari ni una copa de cava, que només es prenen en certes ocasions assenyalades; sinó que, més aviat, el cafè és una bona representació de la quotidianitat de gran part de la població.

El cafè de la litúrgia

Fins ara, al blog, hem estat parlant d’un temps molt especial, d’un temps de festa, la Pasqua, que molt bé es podria representar com un pastís d’aquells que no es mengen cada dia. I tots sabem que després de la gran celebració hem de tornar a la vida quotidiana, al cafè de cada dia.

En l’any litúrgic, aquesta quotidianitat queda plasmada en el que s’anomena “temps de durant l’any”. No és Advent, ni Nadal, ni Quaresma, ni Pasqua. I vist així podria semblar que és un temps on no se celebra res.

Però no ens equivoquem, el temps de durant l’any ens ha de servir per aprofundir en la fe quotidiana i que s’acosti el Cim cada dia. I això es pot fer de dues maneres molt senzilles: primer, preparant bé les nostres celebracions litúrgiques i participant-hi; i segon, donant un bon testimoni com a cristians al carrer, tot i que la rutina ens faci anar atabalats.

El proper diumenge dia 9 de juny serà Pentecosta, aquest dia marca el final del Temps de Pasqua i la continuació del temps de durant l’any, que acabarà a finals de novembre. Les properes entrades les dedicarem a aquesta part més quotidiana però a la vegada tant important de la litúrgia: a preparar bé les celebracions, a cuidar de la nostra comunitat i a ser testimonis de fe en el nostre dia a dia.

Així doncs, voleu fer un cafè amb nosaltres?

Maria Guarch

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.