Vés al contingut
Que continuï la festa!
Que continuï la festa!

¿Quina festa?

No, no és que haguem anat de festa i no us haguem dit res. Ens referim a una festa on tothom hi estava convidat i, de fet, n’hem parlat una mica en una de les entrades anteriors.

Sí, ens referim a la Pasqua. En una entrada anterior havíem parlat de l’Octava pasqual, la primera etapa d’aquest temps litúrgic, i de com aquests dies representen d’alguna manera un allargament del Diumenge de Pasqua, una gran festa. Doncs bé, aquesta setmana parlarem de la segona etapa de la Pasqua.

Les cinc setmanes centrals

Després de l’Octava venen cinc setmanes que comprenen des del dilluns de la segona setmana de de Pasqua fins a l’Ascensió, és a dir: aquest any 2019 les cinc setmanes van començar el dia 29 d’abril i acabaran el dia 1 de juny, perquè el 2 ja és l’Ascensió.

Durant aquest temps, en els dies feiners es llegeixen els Fets dels Apòstols a la primera lectura, mentre que a l’evangeli anem seguint diversos capítols de Joan que ens ajuden a viure més el sentit de la vida nova de Jesús.

En els diumenges a la primera lectura llegim fragments de Fets dels Apòstols que ens mostren els moments principals de la predicació dels apòstols i el creixement de l’Església. A l’evangeli, en canvi, llegim fragments que ens mostren Jesús en diferents moments: algunes aparicions de Jesús ressuscitat; Jesús com a Bon Pastor; i diferents fragments del discurs del Sant Sopar.

La Pasqua a la vida

Les lectures a les celebracions litúrgiques no són en va, sinó que ens mostren què significa viure units a Jesús. Així doncs, aquestes setmanes ens han de servir per reafirmar el nostre compromís amb la nostra comunitat cristiana, l’Església; però també amb aquelles persones que trobem en els altres àmbits de la nostra vida: família, amics, companys de feina, veïns del poble o barri. És el moment de fer-los arribar l’alegria, el perdó i la pau que hem rebut.

La Pasqua s’ha de notar en les celebracions que fem, però no s’acaba quan creuem la porta de la nostra parròquia o comunitat, sinó que s’ha de notar en el nostre dia a dia: que continuï la festa!

Tags
Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.