Vés al contingut

¿Com anar amb bicicleta?

A molts ens agradaria que la iniciació cristiana fos tan senzilla com aprendre a anar amb bicicleta: enfilar-se al selló, començar a pedalar, caure unes quantes vegades i tornar a començar, fins que, de cop i volta, el cos troba l'equilibri adequat. I en aquest moment ja no s'oblida mai.

Anem a catequesi

Centrant-nos només en els infants, cada parròquia organitza la catequesi com pot i bonament sap: amb catequesi familiar o sense, amb jocs o no, més centrada en els sagraments o en la figura de Jesús...

Els catequistes s'esforcen dia a dia per ajudar-los a aprofundir en la seva fe i descobrir totes les dimensions de la vida cristiana. I en moltes ocasions s'ha de fer aprofitant els forats que queden en les activitats extracurriculars.

Les rodetes

I tot i que això és molt més complicat que anar amb bicicleta, sí que comparteixen alguns elements.

El primer és que per aprendre'n s'ha de practicar. És important que la catequesi no sigui només una classe teòrica, sinó que els infants han de poder fer experiència de celebració litúrgica; ja sigui en forma de pregària, celebració de la Paraula o Eucaristia, fins i tot quan encara no combreguen.

I el segon és que no se n'aprèn sol. És ben possible que, per fer front a la por de començar a pedalar, l'infant necessiti algú que l'estigui aguantant pel selló a la part del darrere, o que estigui al seu costat aganfant-lo pel manillar, pot ser que necessiti començar amb rodetes; o pot ser que ho necessiti tot.

És per això que en la iniciació cristiana és important que no siguin només el catequista i l'infant. La col·laboració de les famílies i de la comunitat serà el que realment ajudarà l'infant a tenir-ne una experiència més plena i rica.

Així doncs seria bo parar un moment i pensar: ¿com a pares o com a comunitat, com ens hi impliquem?

Per a la iniciació cristiana sembla que encara no hi ha una recepta perfecta, hi intervenen molts factors i aquest només n'és un d'ells; així que, per descomptat, en tornarem a parlar wink

Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.