Vés al contingut
Anglès, bàsquet... catequesi?
Anglès, bàsquet... catequesi?

Inici de curs

El setembre acostuma a ser un mes mogudet. És una època de canvis, de començar un curs nou. Una de les converses més escoltades entre les famílies és: ¿I com li han anat els primers dies d’escola al teu fill? En el millor dels casos no hi haurà hagut cap dificultat, però segur que alguns hauran hagut de discutir una estona per aconseguir que les criatures entrin a l’aula.

I enmig d’aquesta situació complicada, amb tot el procés d’adaptació que comporta i a la vegada assegurant-se que tenen tots els materials necessaris per seguir les classes, apareix una altra de les batalles de les famílies: les activitats extraescolars.

¿Una activitat més?

I és que la dificultat d’aquestes activitats és precisament poder lligar els horaris: un parell de dies per anar a anglès, que cada vegada és més necessari en aquest món tan globalitzat; i uns altres dies per anar a entrenament, perquè així es mou i aprèn a fer un esport en equip; potser fins i tot va a música, perquè així pot desenvolupar certa sensibilitat artística. Ah! ¿I quin dia farà catequesi?

En aquests dies que he anant a les inscripcions a la parròquia he sentit sovint com alguna família intentava negociar un canvi de dia. També a algunes escoles religioses hi ha aquest dilema: quan es farà i on es farà si l’horari i els espais ja estan tots ocupats. Potser la pregunta no hauria de ser quan, sinó plantejar-nos si la catequesi és realment una activitat extraescolar més.

Prioritzem

De ben segur que, si es planteja aquesta qüestió a persones més implicades a la parròquia, diran que no. Però em centro més en la resposta que un catequista donava a les famílies: «Prioritzeu, nosaltres no podem decidir per vosaltres». Aquí hi ha la clau.

En molts casos la decisió d’anar a catequesi no depèn de les criatures, sinó de les famílies. I entre molts altres factors, alguns dels quals ja hem anat comentant anteriorment, també dependrà d’elles si la catequesi és una activitat extraescolar més o no.

Així doncs, ¿com presentem la catequesi? ¿És per a nosaltres un espai d’apropament a Déu, un lloc on descobrir el Jesús amic i d’aprofundiment en els sagraments? Prioritzem i decidim segons aquestes prioritats.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.