Vés al contingut
A la maleta
A la maleta

Al Centre de Pastoral Litúrgica ja es noten els aires d’estiu: alguns ja estan de vacances, d’altres les començaran d’aquí poc. Les converses dels últims dies giren entorn dels viatges que farem, què falta per planificar, què visitarem... Esperem que com nosaltres, vosaltres, lectors, també tingueu l’oportunitat de marxar uns dies a l’estiu. És per això que volem fer-vos unes quantes preguntes, la primera: ¿Què posareu a la maleta?

A la maleta

El contingut de la maleta sempre varia segons el destí i l’objectiu del viatge: si fa més calor, màniga curta i crema solar; si fa fred, jaquetes i potser paraigües; si és a la platja, el banyador; si és a la muntanya, una motxilla i les botes, etc. Però tots tenim alguns elements que considerem imprescindibles: el raspall i la pasta de dents, mudes de roba interior, desodorant... Depèn de cada un.

I tot i les preparacions, és molt possible que en el moment d’obrir la maleta a l’hotel ens adonem que, amb la pressa, ens hem descuidat algun d’aquests imprescindibles a casa.

I ara bé la segona pregunta: ¿És la litúrgia un d’aquests imprescindibles? ¿La posem dins de la maleta, o ens la descuidem a casa? En aquesta planificació de les vacances ¿tenim en compte com seguirem celebrant el misteri pasqual, l’Eucaristia, en un ambient diferent?

En un món amb tanta tecnologia, cada vegada tenim més aplicacions per a mòbil que ens diuen l’evangeli del dia o aplicacions per seguir la Litúrgia de les Hores amb comoditat siguem on siguem. I què millor per sentir-nos Església universal que celebrar una Eucaristia en una llengua i amb una comunitat diferents de les habituals. Us convidem a experimentar-ho.

Aires d’estiu

Com ja us hem dit a l’inici del text, el Centre marxa de vacances uns dies, és per això que a partir d’avui la periodicitat de les entrades al Blog passarà a ser cada 15 dies; però no patiu, que al setembre tornarem a la periodicitat habitual.

Així doncs, bon estiu!

Maria Guarch

Tags
Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.