Vés al contingut

Per saber-ne més

Fitxers adjunts

(Kajetan Esser) Comparada amb les altres Admonicions, la 27 té un caràcter peculiar. És un dels opuscles de sant Francesc que pot denominar-se laudes, càntics de lloança. El més cèlebre d’ells el constitueix el Càntic del germà sol; però no hem d’oblidar els altres: la Salutació a la Benaurada Verge Maria, que ens permet formarnos una idea bastant exacta de la pietat mariana de sant Francesc; el capítol 21 de la Regla no butllada, que és un exemple típic de la predicació penitencial dels primers franciscans; la Salutació a les virtuts, tan semblant a l’Admonició 27.

No per atzar tots aquests escrits reben en llatí el nom de “laudes”, és a dir, de càntics de lloança. Són cants que Francesc i els seus primers germans cantaven i explicaven a la gent. En ells s’ha conservat fins als nostres dies una forma concreta de com els primers franciscans exercien l’apostolat. (Llegir més)

Temàtica
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.