Vés al contingut

(Fra Josep Manuel Vallejo) En el misteri de la Trinitat celebrem que el Déu cristià és Amor, que és una família, una comunitat que s’estima. L’amor que es dóna en una família que s’estima s’assembla a Déu. És un amor personal.

Ho sabem per revelació: Jesús ens parla del seu Pare, Abbá, i a l’amor que es tenen entre el Pare i el Fill l’anomenem Esperit. Aquí tenim la Trinitat.

Això ho creiem, no és evident, però ens fiem de Jesús. Però els qui creuen que Déu no existeix, també ho creuen (no es pot demostrar la no existència de Déu).

Els qui s’anomenen agnòstics, que diuen que no es pot saber si Déu existeix o no, també ho creuen.

Els qui creuen en la ciència com en l’única cosa real, també ho creuen: Pensar que només és real el que es pot demostrar científicament és una creença, un dogma, no és demostrable.

Tots som creients, només varia el contingut d’allò en què creiem.

Entre les diverses religions també varia el contingut del que creuen. La imatge de Déu és diferent en cada una d’elles.

Per exemple:

En les religions de l’Orient, Déu és la Naturalesa, és sagrada, per tant, no es pot tocar, llavors el problema és com fer Ciència. I l’Ètica on es fonamenta?

En el Deisme (Il·lustració), Déu posa en marxa la Creació amb les seves equacions de l’Univers i després el deixa a la seva lògica sense intervenir.

En l’Islam, Déu és transcendent, únic, llunyà, que revela al profeta el que s’ha de fer però no es comunica amb el creient. Ramon Llull, en una conversa amb un savi musulmà, li deia: “El bé ha de ser difusiu. Abans de crear, Déu és perfecte, és bondat. Si es únic, solitari, a qui fa el bé? Ha d’existir una pluralitat en Déu. Si no, per tal que Déu sigui difusiu, la creació seria necessària”.

En el Cristianisme, Déu és Amor, és comunitat, és relació entre persones que s’estimen. El millor símbol és el Banquet de festa, al que tots estem convidats.

L’Amor Trinitari ha creat la Naturalesa i ens ha creat a nosaltres.

  • Contemplant la Bellesa de la Creació, podem intuir l’amor amb què està feta.
  • Estimant-nos entre nosaltres com Jesús, ens realitzem i experimentem benestar i goig.

L’Església és la comunitat, imatge de la Trinitat, que celebrant el banquet de l’Eucaristia ens introdueix en el Banquet de Noces del Cel.

Temàtica
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.