Vés al contingut

(Fra Josep Manuel Vallejo) A la nostra vida, quan trobem una cosa valuosa, deixem les que valen menys per quedar-nos amb la valuosa, no? Així passa, per exemple amb el vi:

- Quan tastem un bon vi dels Costers del Segre, o del Priorat, o de Ribera del Duero..., els altres vins ja no ens interessen.

- O quan m'agrada la Pepeta, però trobo una noia que m'agrada més o em fa més el pes... deixo la Pepeta i miro de conquerir la nova...

Doncs bé, amb el Regne de Déu passa igual: la renúncia a les coses del món ve després d'haver trobat el tresor.

I quin és aquest tresor amagat que dona tanta alegria en trobar-lo, fins al punt que et fa vendre-ho tot per aconseguir-lo? Doncs Jesús! Jesús, els seus gestos i els seus criteris! Que es concreten en:

1r. Que Déu m'estima incondicionalment... Recordem el Baptisme de Jesús: “…Tu ets el meu Fill, el meu estimat, en tu m’he complagut”. I Jesús ha vingut a compartir amb nosaltres aquesta, la seva gran experiència.

2n. Tenim una Comunitat, un grup on compartir, celebrar i ajudar-nos mútuament.

3r. Una Comunitat on els petits i els febles són els preferits. On els últims cobren igual que els primers, recordem la paràbola dels obrers d'última hora (Mt 20). Déu és infinitament generós. Una comunitat de pecadors perdonats, tal com es narra a la paràbola del Fill Pròdig (Lc 15), on se'ns estima perquè SOM FILLS i no pel que fem!

NO ÉS COM PER ESTAR RADIANTS D'ALEGRIA?

Com és que llavors els cristians, a vegades, fem cara de pomes agres, de tristor? És que no hem trobat el tresor?

De fet, és un tresor amagat, i la nostra societat tira terra sobre l'Església per desfigurar la seva imatge. I, a vegades, nosaltres mateixos amaguem amb la nostra actitud la bellesa del tresor. CAL CERCAR-LO! CAL REDESCOBRIR-LO!

Sant Francesc va trobar el tresor guarint leprosos i escoltant l'Evangeli: "Aneu sense bossa ni sarró ni dues túniques...", que li va fer cridar: “Això és el que jo vull”.

Què és el que de debò em fa feliç? Cal cercar-lo i cal seguir-lo.

Temàtica
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.