Vés al contingut

Per saber-ne més

Fitxers adjunts

(Pau Matheu) Simone Weil (1909-1943) és segurament una de les figures europees més rellevants de la primera meitat del segle XX. Tant la seva existència fulgurant, que transcorregué entre les dues guerres mundials i fou testimoni de l’ascens de les sagnants follies totalitàries, com la seva obra han provocat i continuen provocant reaccions apassionades i contradictòries.

La seva curta vida estigué animada pel desig constant i ardent d’entrar en contacte amb la realitat, d’esquinçar la capa de falsedat amb què la mentida, la il·lusió i la propaganda recobreixen normalment la nostra experiència. Uns mesos abans de morir va escriure: “La veritat és l’esclat de la realitat. [...] Desitjar la veritat és desitjar un contacte directe amb la realitat. Desitjar un contacte directe amb la realitat és estimar-la.” I aquest desig l’obligà a reconsiderar constantment les seves idees a la llum de les noves experiències amb què entrava en contacte. (Llegir més)

Temàtica
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.