Vés al contingut

Per saber-ne més

Fitxers adjunts
Document

(Frederic Raurell) En el maig de 2015 la Santa Seu en diferents ocasions tractà d’una manera concreta el tema de Palestina i dels palestins. El 13 de maig anuncià que l’acord global amb “l’Estat de Palestina” estava per ser presentat a les respectives autoritats per a l’aprovació i la firma, després que les negociacions bilaterals entre les dues parts havien atès el seu objectiu. El 16 de maig, el president palestinenc Mahmoud Abbas visità el papa Francesc i fou rebut com a cap d’Estat. El 17 de maig de 2015 el papa Francesc canonitzà els primers dos sants palestinencs dels temps moderns: la Carmelita Maria de Jesús Crucificat (Mariam Bowadi) i Maria-Alfonsina Ghartas.

Alguns han interpretat amb joia aquests passos, com un innegable progrés en el reconeixement dels sofriments i dels legítims drets dels palestinencs. Però altres restaren preocupats per les conseqüències que aquests passos poguessin tenir en les relacions amb l’Estat d‘Israel i per les implicacions pel que fa al diàleg amb els jueus. (Llegir més)

Temàtica
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.