Vés al contingut

(Fra Josep Manuel Vallejo) «...L’Esperit Sant us farà recordar tot el que us he dit i us ho farà entendre…», diu Jesús a l’evangeli de Joan (14,26). I recordar vol dir prendre consciència del significat dels esdeveniments. Junt amb l’imperatiu d’escoltar, és un dels verbs que més es repeteixen a la Bíblia. Per això al Deuteronomi es diu:

«...Recorda’t de tot el camí que el Senyor, el teu Déu, t’ha fet recórrer pel desert...» Per què comprenguis el que significa.

A la Bíblia, l’home és relació amb Déu, i Déu es manifesta en els esdeveniments de la Història. D’aquí l’exhortació a recordar, a rememorar, per captar-hi el sentit.

L’Evangeli s’ha fet així: recordant els fets de Jesús a la llum de la resurrecció. En l’expulsió dels venedors al Temple, Jesús diu: «...Destruïu aquest santuari, i en tres dies l’aixecaré...» No entengueren res. Però quan Jesús ressuscità, «els seus deixebles recordaren que havia dit això» i comprengueren: parlava del santuari del seu cos.

Recordar els esdeveniments passats de la nostra vida a la llum de l’Esperit Sant, ajuda a copsar-hi el sentit i a captar el que Déu ens volia dir amb aquells fets. D’aquí uns anys, quan rememorem el viscut durant tots aquests mesos, segurament que comprendrem molt millor el seu sentit.

Temàtica
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.