Vés al contingut

Per saber-ne més

Fitxers adjunts
Document
korczak.pdf
(113.58 KB)

(M. del Mar Galcerán) Janusz Korczak és un pediatra, escriptor i educador polonès que morí al camp d’extermini de Treblinka. Janusz Korczak és el pseudònim de Henryk Goldszmit, un pseudònim que va començar a utilitzar en un dels premis literaris en els que va participar de ben jove i que finalment va acabar suplantant el nom original.

Va néixer a Varsòvia (Polònia) en el si d’una família burgesa i lliberal d’origen jueu. Quan va morir el pare, poc abans que Korczak iniciés els seus estudis de Pediatria, la família va traslladar-se a un sector més popular i humil de la capital polonesa i aquest canvi d’estatus familiar li va fer obrir els ulls davant les pèssimes condicions de vida en la que vivien molts ciutadans i especialment els infants. Les seves passejades pels barris més pobres de la ciutat amb un amic seu, poeta, el van portar a conèixer i escriure sobre les situacions dels nens de carrer i van despertar en ell la seva vocació per la cura dels infants. (Llegir més)

Temàtica
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.