Vés al contingut

Per saber-ne més

Fitxers adjunts
Document

(Fra Lluís Arrom) En la figura de Miguel de Unamuno hi ha una riquesa de pensament i una profunditat molt més gran del que jo hagi pogut captar o expressar. Però té alguns punts que ens poden ajudar en el nostre camí de fe.

Don Miguel de Unamuno va néixer l’any 1864 a Bilbao. Va viure en un període de la història d’Espanya particularment difícil però molt ric, també a la vegada, en pensament. Va morir quan acabava de començar la Guerra Civil, l’any 1936.

Miguel de Unamuno, de petit, recorda encara el bombardeig de Bilbao en la Guerra Carlista. Són interessants els seus records d’aquesta guerra, quan reflexionarà sobre els esdeveniments i la història, li posarà el nom d’intrahistòria. Dirà que els esdeveniments que apareixen als diaris, les guerres o els canvis polítics i socials, acaben menjant-se la nostra vida, acaben destruint el més important de nosaltres, el que ell anomena intrahistòria, que és la vida quotidiana, la història de la nostra pròpia vida, el que som nosaltres. Hi ha una novel·la que es diu «Paz en la guerra», una de les primeres novel·les que va escriure, on explica com, malgrat que hi havia una guerra en aquell moment, la gent tenia les seves petites alegries, els seus problemes, les seves preocupacions, els homes parlaven en el bar de les coses de sempre... Ell explica que hi ha tot un món que continua existint i vivint profund en les persones, malgrat els esdeveniments, i que no podem permetre que el que succeeix s’ho acabi menjant tot, que no visquem la nostra pròpia història en el més profund. (Llegir més)

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.