Vés al contingut

Per saber-ne més

Fitxers adjunts

(Frederic Raurell) L’espiritualitat franciscana sovint ha cridat l’atenció de pensadors, escriptors i artistes jueus: M. Buber, E. Lévinas, A. Neher, M. Chagall, S. Freud, etc. En aquest treball ens fixarem principalment en certes afinitats entre l’espiritualitat del franciscanisme i la del hassidisme, fent notar abans algun punt concret més conegut de tothom.

Així, per exemple, de les parets de moltes cases d’Assís, ciutat molt estimada pels jueus, que durant els anys de l’ocupació nazi es refugiaren en convents franciscans de la bella ciutat umbra, penja la benedicció que Francesc envià a fra Lleó, la coneguda benedicció d’Aaron, que encara avui els cohanim, els sacerdots, imparteixen als fills d’Israel:

«Que el Senyor et beneeixi i et guardi, que et faci veure la claror de la seva mirada i tingui misericòrdia de tu. Que fixi damunt teu la seva mirada i et doni la pau». (Llegir més)

Temàtica
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.