Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

 

Darrerament se sent a parlar força d’evangelització i de “Nova evangelització”. Fins i tot a Roma s’ha creat un nou dicasteri “ad hoc” i aviat s’hi celebrarà un sínode sobre el tema. Quan es parla molt d’una cosa vol dir que no funciona. Però la pregunta és: Què vol dir evangelitzar? Eu-angelion té a veure amb Bona Notícia. És per a mi una bona notícia la fe cristiana? Se’m nota a la cara? Visc amb sentit, ample, content? Malament evangelitzarem si no estem evangelitzats, si no vivim el nostre cristianisme com una sort immensa, un regal impagable, valuós, al qual val la pena convidar la gent...
 
Però hi ha passos previs. L’evangeli de Jesús va necessitar d’un Joan Baptista que li preparés el camí, que desbrossés el terreny... Cal abans redimir la mala imatge pública que té l’Església a casa nostra, reformar tantes instàncies que no tracten bé la gent i “espanten el personal”, cal tenir unes esglésies obertes i acollidores on es pugui resar... El contacte amb els cristians hauria d’alleugerir, consolar, alegrar i no carregar de farcells pesats i burocràcia legalista... No hi pot haver evangelització sense conversió, almenys sense la correcció dels elements que escandalitzen, avorreixen i fan que la gent se n’allunyi.
 
En aquest sentit són de lloar iniciatives com la de l’Atri del gentils que pretén situar el pensament cristià en peu d’igualtat a l’àgora del pensament civil, en diàleg amb les sensibilitats actuals. També són bona notícia les noves experiències comunitàries que han nascut en els darrers anys a la nostra Europa secularitzada. Perquè la vida i la intensitat evangèlica, quan es donen,  segueixen atraient la gent.
 
Fra Josep Manuel Vallejo