Vés al contingut

(Fra Josep Manuel Vallejo) L’experiència trasbalsadora de “com unes llengües de foc i una ventada violenta” que omplí tota la casa, es dóna “durant la celebració de la diada de la Pentecosta”. Els jueus celebraven en aquesta festa el do de la Llei al Sinaí. Amb símbols inspirats en aquella experiència (so, ventada, foc) s’explicita que ara, la Nova Llei de l’Esperit és interior, personal i comunitària alhora.

“Tots quedaren plens de l’Esperit Sant i començaren d’expressar-se en diversos llenguatges”. Cadascun dels presents els sentia en la seva pròpia llengua. Això vol dir, d’entrada que la Bona Notícia de l’Esperit s’ha d’inculturar i adaptar-se a la llengua de cada poble, i que la comunió es dóna en la diversitat.

L’altra gran funció de l’Esperit és la SUAVITAT, la DOLCESA, tal com narra tan bellament la Seqüència:

“...Tot el que no és net renteu; tot el que ja és sec regueu; cureu tota malaltia. Tot l’indòmit endolciu; tot el fred encalentiu; regiu el qui s’esgarria...”

Consolar, guarir, pacificar, reconciliar, reunificar, restaurar... Tot aquest mosaic de benediccions conformen l’obra de l’Esperit en nosaltres. Per això, quan estem malament, la millor teràpia és l’oració, allà l’Esperit refà les nostres fibres ferides, reconcilia el que està barallat, alegra el que està trist, vivifica les nostres morts... Recordem aquell tex tan bell del ossos secs d’Ezequiel 47. El secret, com diu sant Pau és la pregària contínua que ens manté connectats a Jesús i ens infon el seu Esperit.

Una altra de les funcions de l’Esperit és que ens fa veure clar, il·lumina el nostre interior per ajudar-nos a discernir: Ens posa en la veritat i en la humilitat. Allà on regna la vanitat, l’orgull, la duresa..., no hi ha l’Esperit Sant.

L’Esperit també ens ajuda a comprendre l’Evangeli, que s’ha de llegir en l’Esperit amb que fou inspirat. La vida cristiana és la vida en l’Esperit, cal deixar-se guiar, escoltar les seves inspiracions, les persones que ens envia...

Amb Ell tot és NOU, ens sorprèn, ens fa creatius, fa brollar l’alegria... I dóna una gran força per suportar les dificultats més grans.

Temàtica
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.