Vés al contingut

(Fra Josep Manuel Vallejo) Vaig llegir en una revista la història d’un pres al Brasil, que s’havia escapat de totes les presons on havia estat, menys de l’última on ja no ho havia intentat. Quan li preguntaren per què no ho havia intentat va respondre: “Perquè aquí em tracten com una persona, aquí hi ha bon ambient...”

Hi ha comunitats que són tòxiques i comunitats que són sanes, terapèutiques. De les comunitats tòxiques tendim a fugir, de les sanes ja no marxem perquè ens hi sentim molt a gust.

Això es pot aplicar a les nostres comunitats. La gent, tendeix a fugir o s’hi troba bé?

L’Esperit és aquest ambient, aquest aire, aquesta bona olor que es viu en les comunitats sanes. Està en les nostres relacions. L’Esperit equival a les nostres relacions, igual que en la Trinitat: L’Esperit és la relació d’amor entre el Pare i el Fill, és l’ambient, l’aire, la bona olor de la vida de la Trinitat. Aquell que em convida a participar de les relacions d’amor entre el Pare i el Fill, a participar de la vida de la Trinitat.

Estem destinats a forjar comunitats, a imatge de la Trinitat, en les que hi habiti aquest Esperit Sant, a través de les nostres relacions. Comunitats sanes, acollidores, que siguin terapèutiques, que ens guareixin a nosaltres i als qui vinguin a visitar-nos.

Entrant en aquests ambients, a l’instant, se’ns guareixen les ferides, es reconcilien els nostres ressentiments, es pacifiquen els nostres nervis... Tal com diu la Seqüencia de Pentecosta:

“Tot el que ja és sec, regueu;
cureu tota malaltia.
Tot l’indòmit endolciu;
tot el fred encalentiu
regiu el qui s’esgarria...”

Res com una celebració litúrgica, devota, ben preparada i bella... on es viu amb esperit d’oració, per reconciliar-nos i vivificar-nos.

La Carla Costa, cantant del grup Bonanova dels carismàtics diu:

“Quan tenia 16 anys, els pares van arribar d’un recés on havien rebut l’efusió de l’Esperit Sant... Una nova mirada als ulls, la joia als rostres... Els vaig dir: Jo també vull això...”

Quan en un grup captem bon ambient, joia i benestar, volem pertànyer. Vet aquí el secret de l’evangelització.

Temàtica
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.