Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

(Fra Eduard Rey)

Introducció
Parlo en aquesta xerrada de dos autors que m’han acompanyat des d’adolescent. Crec que primer vaig llegir l’autobiografia de Lewis, «Cautivado por la alegría». Més endavant, quan estudiava el COU, em va caure a les mans «El Senyor dels anells», a través d’un amic del col·legi. Vaig quedar tan enganxat que me’l portava a classe i el llegia dissimuladament mentre els professors explicaven. Durant el noviciat vaig tornar a Lewis, però aquesta vegada amb les «Cartas del diablo a su sobrino». Presentaré els dos personatges, la relació que van mantenir, les influències comuns i el desacord bàsic que van mantenir sobre la manera d’escriure ficció. Després em centraré en les obres de cada un. Els dos autors són força diferents i cadascun té prou entitat com per haver pogut estar parlant una hora sobre ell, i més. Ajuntar-los com farem ara no deixa de tenir un punt de forçat. (Llegir més)