Vés al contingut

Sovint se'ns presenta la Quaresma com el temps en el que diem no: no a certs plaers, a la carn els divendres... com si aquests gestos, per sí sols, tinguessin un valor intrínsec.

Fa poc m'arribava una entrevista a Lady Gaga, artista polifacètica, antiga alumna del Sagrat Cor de Nova York (Manhattan, en concret). Ella deia: "No estigueu tothora pendents dels vostres telèfons mòbils. No vivim en un món molt superficial? La cultura pop és molt superficial i necessitem ser més profunds. M'entristeix veure'm com una màquina de fer diners. Què vaig fer? Vaig començar a dir no. No a aquesta foto, no a aquest esdeveniment.... I poc a poc, però amb seguretat, vaig començar a recordar qui era."

Amb aquesta manera de dir tan clara, fruit de la seva pròpia experiència i segur que no fàcil d'assumir.... Lady Gaga ens convida a fer el seu propi procés, i tot dient no amb valentia, dir sí a tantes coses que no ens podem ni imaginar la vida que s'hi amaga. Paraules i invitació plenes de sentit en aquest inici de Quaresma.

Teresa Gomà, rscj

Grups

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.