Vés al contingut

Ahir a l'escola vam celebrar el dia de Santa Magdalena Sofia. És una immillorable ocasió per trobar-nos tots al pati, més de 1200 persones, i celebrar allò que ens permet ser, en un mateix espai, amb un mateix desig. Magdalena Sofia va ser una dona que no es va conformar. Va desestimar una vida còmoda i tranquil·la per oferir a les nenes i joves del seu temps la mateixa oportunitat que ella havia tingut: una educació integral, exigent i completa. Sota la guia del seu germà Lluís, es va sentir afortunada i no ho va voler només per a ella. Si altres se'n poguessin beneficiar.... quina joia !!

Magdalena Sofia va voler incidir en les necessitats de la França del seu temps. Avui ens toca a nosaltres fer-ho, i per això a l'escola hem treballat i fet nostre el drama dels refugiats. I hem aportat també el nostre granet de sorra: un missatge fet entre totes les classes, que es pot veure des del carrer i que diu: "Som generosos i acollidors amb els refugiats".

Si amb tot el que passa al nostre voltant ens quedéssim passius i cofois, no seriem bons hereus de la tradició educadora del Sagrat Cor que hem rebut. Si la crisi dels valors humans, a qualsevol lloc on passi, no ens toqués el cor, no seriem bons transmissors als infants i joves de l'esperit transformador que Magdalena Sofia sempre va somiar i del que ens ha fet dipositaris.

Teresa Gomà, rscj

Grups

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.