Vés al contingut

L’Editorial Baula vol compartir amb els pares i mares, educadors, docents i catequistes la Col·lecció Bíblia i Escola, que està pensada perquè els infants de 5 a 11 anys coneguin millor els personatges i les històries que narra la Bíblia i s'adonin que tenen molt a veure amb el que ells viuen.

L'objectiu és apropar la Bíblia de forma integradora i progressiva en la lectura, coneixement i aprofundiment de la Paraula, connectant-la amb la realitat de la vida dels infants. Aquesta col·lecció ofereix materials pràctics i eines didàctiques per treballar amb la Bíblia de forma sistemàtica i progressiva.

La col·lecció està formada per una sèrie de llibres, un per a cada edat, amb diferents suggeriments segons l’edat dels nens i nenes. Cadascuna d’aquestes propostes presenta sis relats bíblics i dos tallers, referents a un tema en comú i que van acompanyats d’una varietat de suggeriments, activitats i textos, que ajudaran als infants a comprendre les claus del missatge bíblic.

Totes les propostes parteixen de l’experiència humana, aprofundint en el relat bíblic i tornen a incidir sobre l’experiència humana a la llum de la Paraula.

Relació de les set propostes:

5 anys: Hi havia una vegada... Presenta el naixement de Jesús, la seva família i els seus amics.

6 anys: Toc, toc... puc passar? Presenta com Déu es relaciona amb Abraham, Moisès, Samuel i Maria...

7 anys: Amb tu sí que puc! Presenta com Samsó, David o Jesús van aconseguir grans coses.

8 anys: Pa per a tothom! Presenta histories bíbliques que parlen de festes, de menjars i de persones que van aprendre coses de Déu.

9 anys: Quin embolic de família! Presenta situacions familiars bíbliques que ens faran conviure millor.

10 anys: Que bé que fa les coses Déu! Presenta relats bíblics on Déu i els essers humans volen viure com aliats, amics, propers i compromesos.

11 anys: Digues-me la veritat de Déu! Presenta narracions per descobrir la imatge de Deu Pare.

Al final de cada proposta hi ha una guia de treball, on es desenvolupa el mateix esquema que en el material dels infants , i s’hi afegeixen una sèrie de propostes didàctiques a fi de facilitar l’explotació dels recursos presentats. A la guia de treball hi ha:

-Una presentació del relat bíblic, que pren com a punt de partida l’experiència humana

-Aprofundiment en el missatge del relat, per mitjà de l’explicació del vocabulari clau, el missatge simbòlic i el text.

-Tornada a l’experiència humana per mitjà, ara, del missatge bíblic: connexió del relat amb la vida de l’alumne, propostes d’oració i reflexió.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.