Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(E. Aran) Aquest proper cap de setmana, del 22 al 23 d'octubre, tindrà lloc la setena edició del "48H Open House Barcelona", una proposta cultural que atansa el patrimoni  arquitectònic a l'entorn de 47.000 visitants. En la seva presentació apunten:

"El festival, es celebra periòdicament cada mes d’Octubre a la ciutat de Barcelona, un cap de setmana gratuït de portes obertes a uns 150 edificis de tot tipus i mida. L’objectiu del festival, és explicar l’arquitectura de la ciutat de forma transversal a la societat, valorant-la com un bé que ens envolta, i estimulant el seu coneixement i respecte. Malgrat néixer amb vocació identitària i d'implantació territorial a la ciutat, té com a referents i forma part de la xarxa internacional openhouseworldwide.org, essent London Open House el fundador fa 21 anys."

Dins d'aquesta edició hi ha l'oportunitat de visitar gratuïtament els següents edificis catalogats amb ús religiós:

El campanar de Santa Maria del Pi (Ciutat Vella)

Capella i Sala de Juntes del Cementiri de Poble Nou (Sant Martí)

Ermita del Bon Viatge (Sant Joan Despí)

Oratori i residència de Sant Felip Neri (Gràcia)

Santuari de Santa Eulàlia de Vilapicina (Nou Barris)

Terrasses de Santa Maria del Mar (Ciutat Vella)

48H Open House Barcelona  és una molt bona iniciativa de la que altres entitats de promoció del patrimoni arquitectònic com Catalonia Sacra en podrien prendre bona nota. Qui sap si, d'aquí uns anys, es podria programar un "48H Open Domus Ecclesiae" o quelcom per l'estil que donés a conèixer les esglésies en clau cultural. En aquest sentit, caldrà prendre nota també de l'exposició "Els pilars d'Europa. L'Edat Mitjana al British Museum. CaixaForum" que vindrà a Barcelona al mes de Febrer.