Vés al contingut

(E. Aran) Ja en el seu moment us vaig presentar a "Refer els arkhetopos: La Cova de Sant Ignasi, ara a Barcelona" les obres de la nova Capella de Sant Ignasi a la Cúria Provincial de la Companyia de Jesús a Barcelona. Fa dues setmanes que l'hem inaugurat i em plau presentar-vos el resultat final, que crec que supera de llarg les primeres intuïcions projectuals tot i ser-ne fidel.

Durant el procés hi ha hagut algunes millores a destacar, sovint fruit de les aportacions dels mateixos jesuïtes residents en la comunitat. Una d'elles ha estat la incorporació de breus textos dels Exercicis Espirituals en cadascun dels plafons per tal de poder-los identificar com a tals més enllà de les abstraccions del retaule de sac; també s'ha procedit a la incorporació dels textos de "Principi i Fonament" i la pregària de "Preneu Senyor i rebeu" en les parets testeres en lloc de fer-ne representacions plàstiques; s'ha dissenyat una peanya pel crucifix de l'escultor Llimona; i, finalment, s'ha procedit a fer un nou disseny de l'skyline de Montserrat elaborat des del despatx a mode de vinil. En aquest plafó horitzontal s'hi incorpora una talla de la Mare de Déu de Montserrat mirant cap a l'altar, de forma que participa en la celebració i dóna un final figuratiu a un plafó que comença amb la talla de Sant Ignasi davant la definició dels Exercicis Espirituals en el petit espai de vestíbul. Crec que s'ha assolit la idea d'aconseguir diferents àmbits de pregària dins d'un mateix espai.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.