Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Galeria d'imatges

(EA) Aquest passat dijous 21 de gener va tenir lloc la presentació del llibre "Ámbitos de revelación. Arquitectura y nueva evangelización" (CPL 2015) a la llibreria de la Cooperativa Jordi Capell, als baixos de la seu del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya. Van participar en la presentació el Dr. Jaume Fontbona (president de CPL), el Dr. David Jou (en representació de la Fundació Joan Maragall), el Dr. Ricardo Gómez Val (Director del XXXVIIè Curset de Patrimoni - AADIPA), el Sr. Josep Maria Riera (Arquitecte de l'Arquebisbat de Barcelona), el Sr. Giuseppe Giacalone (Arquitecte. T113-Taller d'Arquitectura) i l'autor del llibre, Eloi Aran.

Els ponents van valorar la publicació d'un llibre sobre arquitectura religiosa en uns temps de desconcert o manca de referències sobre la temàtica i el fet de cercar ponts de comunicació entre el món de la fe i la tècnica. També va sorgir el debat sobre la necessitat de trobar nous llenguatges significatius per expressar i comunicar la fe en la societat contemporània a través del l'arquitectura, així com els reptes que comporten els desenvolupaments de les noves tecnologies, o la tensió entre la compaginació del caràcter litúrgic propi dels edificis del patrimoni eclesiàstic amb altres activitats d'anunci evangèlic. (Podeu trobar la comunicació de l'autor en els adjunts a l'article).

L'acte va comptar amb una assitència de 32 persones, que van ocupar tot l'espai disponible per a l'esdeveniment, entre les quals cal destacar l'arquitecte director de la Sarada Família, Jordi Faulí; els arquitectes i jesuïtes Josep Baquer Sistach i Enric Comas de Mendoza; el Sr. Joan Torras, de la delegació de Patrimoni del Bisbat de Sant Feliu; Pura Torres odn, en representació de la Companyia de Maria; Pepe Sánchez de Ocaña, arquitecte i ex-cap de pastoral de l'escola Jesuïtes-Casp; o la darrera persona premiada per la beca d'estudis de la FJM, l'arquitecta Lorena Duque

PS: El proper diumenge 31 de gener s'emetrà el reportatge sobre el llibre al Programa Signes dels Temps de TV3.