Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

M'acabo d'assabentar aquí que és possible que el Papa inauguri el temple de la Sagrada Família. Realment és una molt bona notícia. Si Idelfons Falcones deia a la novel·la "La Catedral del Mar" que la basílica de Santa Maria del Mar era la catedral del poble, la seva actualització al s.XXI és, en certa manera, el Temple Expiatori de la Sagrada Família. La visita de Benet XVI és un reconeixement a aquest temple tan estimat on ens hi trobem com a casa.

Per altra banda, m'agradaria que fos també un reconeixement a Gaudí. No sé si això pot accelerar o no el procés de beatificació, però la figura de Gaudí, la seva manera de conviure la fe i la professió, ha estat referent per a molts dels qui som del ram. Valgui només com a recordatori l'escrit d'un dels primers arquitectes moderns de catalunya, José Antonio Coderch, quan el citava com a model a l'article "No son genios lo que necesitamos ahora":

 "No és curiós que tinguem aquí, molt a prop, a Gaudí (jo mateix conec a persones que han treballat amb ell) i es parli tant de la seva obra i tan poc del seu posicionament moral i la seva dedicació?"

Gaudí era certament un geni, però era un geni abnegat, capaç de preocupar-se pels seus treballadors i pregar la obra que li era encomanada. En d'altres paraules, no era un boig corrent al darrera de la vanitat. De la mateixa manera que era capaç de discernir sobre un sistema estructural també era capaç de discernir la seva vida espiritual. Avui en dia molts arquitectes hem perdut aquesta dimensió holística de la professió i és una llàstima.