Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

“L’art, el gran art, té reservat un lloc especial entre les fatigues humanes, és a prop d’aquell costat de l’absolut que s’anomena gràcia, regal gratuït” (Teodramàtica IV, 103. Cita publicada a l’article “La bellesa com a itinerari vers Déu”, de Francesc Torralba Roselló, a Qüestions de Vida Cristiana nº 202: “Bellesa i vida cristiana”)

Quin nom podria tenir un espai expositiu que relacionés la creació, el pensament i la cultura amb la fe? Després de donar-hi voltes, l’equip del Centre Edith Stein va arribar a la conclusió que el teòleg suís Hans Urs von Balthasar mereixia aquest reconeixement perquè a ha estat un dels grans estudiosos de la estètica a partir del primer volum de la seva trilogia teològica: Estètica, Teodramàtica y Teològica, que aquí va ser traduïda per “Gloria” (Ediciones Encuentro, Madrid). Per Balthasar, la estètica forma part de l’atri de la catedral del pensament teològic, com una mena de protorevelació, un lloc previ a l’espai del  Santuari propi que és la contemplació dels misteris de la Revelació cristiana.
 
Aquest nou espai s’inaugurarà el proper 22 de Gener. L’acte consistirà en un Recital poètico-musical i un cocktail. Podeu trobar tota la informació aquí.

 

Mostra un mapa més gran