Vés al contingut

Celebrem un any més la nostra Diada Nacional. Per a una part enorme de la població, aquesta festa torna a ser ocasió de reivindicar massivament el dret de Catalunya a determinar lliurement el seu estatus polític i de denunciar l’empresonament autoritari i abusiu de líders polítics i socials, completament inacceptable en una democràcia. Una altra part de la població rebutja aquella reivindicació (i també està en el seu dret de fer-ho), mentre que altres s’ho miren amb certa indiferència.

En qualsevol cas, aquesta Diada hauria de recordar-nos que tothom, pensi com pensi, té la responsabilitat de treballar en bé del país i, per tant, de cercar amb urgència, una solució política justa i democràtica a aquesta greu crisi política, sobre la base del diàleg veritable i la negociació.

En particular, els cristians estem cridats més que mai a afavorir aquesta solució. Cal que ens esforcem a promoure les actituds d’escolta, de respecte i de diàleg, a bastir ponts, a ajudar a comprendre les raons i sentiments d’uns i d’altres, a promoure la mediació i la reconciliació. Cal que denunciem tot allò que objectivament va contra els drets humans, la democràcia i la justícia, però també afavorir un clima d’entesa i de convivència, així com pregar intensament per la pau i el bé comú.

I és que els cristians som un dels grans pilars d’aquest país. Hi som presents en tots els àmbits, en tots els territoris, en totes les institucions i grups socials. Alhora, les comunitats i col·lectius cristians desenvolupen una tasca decisiva en favor de la nostra societat: promovent arreu l’amor fratern com l’opció ètica fonamental, generant espais càlids de trobada entre persones, treballant en l’educació de joves i infants, atenent i acompanyant els més vulnerables, defensant els drets humans, acollint els nouvinguts, potenciant la cultura i l’art... Tot això ens atorga també una capacitat i una responsabilitat especials per contribuir en la superació d’aquest conflicte polític.

Aquest portal, CatalunyaReligió, que va néixer justament per fer més visible l’aportació social dels cristians, ens comprometem a contribuir també a aquest objectiu. Per això, el curs que ara comença continuarem especialment amatents a divulgar i donar suport a totes aquelles iniciatives cristianes, i també d’altres confessions religioses, que vagin en aquesta línia i que promoguin la pau social i el bé comú d’aquest país. Bona Diada!

Temàtica

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.