Vés al contingut

Es sabut que la greu crisi econòmica que patim ha incrementat significativament la pobresa a casa nostra i les situacions de greu precarieitat social.

Però al mateix temps, les accions solidàries de la ciutadania també s'han incrementat per fer front a aquesta nova realitat. I entre aquestes accions destaquen, com sempre, les d'organitzacions de l'Església, amb Caritas al davant.

Aqui vull destacar una iniciativa extraordinaria, la de les Parròquies de l'arxiprestat d'Horta de Barcelona, que varen crear al mes d'octubre el centre "Caliu". Aquest centre, ubicat a la Parròquia de Sant Joan d'Horta (que és justament la meva parròquia habitual), amb el suport de Caritas, diàriament entre 8 i 12h dóna de menjar i atenció social a totes aquelles persones que s'hi adrecen.

Fou una iniciativa valenta, perquè la complexitat d'un servei d'aquestes característiques supera al funcionament normal de les nostres comunitats parroquials i, a més, inicialment tampoc no es podia saber quanta gent s'hauria d'atendre.

I el resultat ha estat espectacular, perquè s'ha trobat amb una demanda que està desbordant totes les previsions, i a la qual amb prou feines es pot atendre. Des que va obrir el 13 d'octubre ja atès a 350 persones diferents.

Afortunadament, compta amb un gran suport ciutadà, amb una bona pila de generosos voluntaris que són els qui s'ocupen cada dia del servei, i fins i tot s'hi han sumat els comerços del barri, que han obert una atrevida campanya de recaptació de fons.

Vull felicitar des d'aquí a les comunitats parroquials d'Horta per aquesta extraordinària tasca i animar-los a seguir endavant i demanar als veïns i als responsables polítics locals a donar-hi el màxim suport. Podeu fer un donatiu en el compte corrent de la parròquia de Sant Joan.

Aquesta iniciativa eclesial és un exemple més de com la fe en Jesucrist es capaç de moure les persones a donar el millor de si mateixes en favor d'aquells que més pateixen i mobilitzar socialment per a construir una societat més fraternal.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.