Dissabte 20 de gener ens assabentàvem del traspàs de Miquel Garcia Casaponsa, que havia estat Director General de Centres Concertats i Centres Privats del Departament d’Ensenyament.

El temps d’Advent avança tot obrint finestres del seu calendari.

El context sociopolític extraordinari –fora de l’ordinari- que afecta en aquests moments la societat catalana arriba a tots els sectors, també a l’escolar.

Fa dies que des d’aquest espai insistim en un missatge encaminat a l’ànima de la nostra acció: un aprenentatge i formació fidel als nostres caràcters propis, fomentant en les nostres aules un clima de pau, fraternitat, diàleg i conciliació, genuïns pilars de la nostra societat i, alhora, apel·lar a fer una lectura serena de tot el que anem vivint treballant per contribuir a una solució pacífica i democràtica.

En aquesta successió vertiginosa d’esdeveniments que ens toca viure, l’escola torna a ser centre d’atenció de certs debats que ens costa d’entendre i d’acceptar i que ens dolen. Els darrers dies s’han fet públiques declaracions de diversos representants parlamentaris o del govern de l’Estat entorn un pretès adoctrinament i incitació a l’odi nascuts en el sí de les escoles.

Dissortadament a les escoles, com a la resta de la societat catalana, no els és fàcil de sostreure’s del debat polític i social. Són dies de marcada transcendència i determinades afirmacions contribueixen a mantenir encesa la flama de la preocupació.

Aquest diumenge tots en vam ser testimonis, es van viure a Catalunya situacions de violència deplorable que han provocat més de 800 ferits i contusionats. Per a tots ells i els seus familiars, la nostra solidaritat i el desig d’una ràpida recuperació. Tal com van fer el mateix diumenge els arquebisbes metropolitans i altres representants eclesials de Catalunya, la Fundació Escola Cristiana de Catalunya condemna la violència i lamenta profundament aquests penosos esdeveniments.

Carta conjunta tramesa a la redacció de 'El Periódico'

El curs 2017-2018 arrenca avui amb 1.226.859 alumnes inscrits al segon cicle d’educació infantil, als nivells obligatoris i als postobligatoris. Tot i això, amb 8.200 nens i nenes menys que el curs anterior en el segon cicle d’educació infantil, si bé amb 18.300 alumnes més en l’educació secundària obligatòria. Aquesta realitat ha incidit en el sector en general, i en algunes de les nostres escoles en particular, de manera diversa.

No fa encara un any mal comptat encetàvem la salutació al FECC informa del nou curs que ara acaba tot afirmant que s’albiraven diferents reptes que de ben segur podríem encarar fent-nos presents de forma activa i diligent en els debats i actuant amb sentit de col·lectiu.