Ja em perdonaran el títol però no és el cas. A mi em va confirmar mossèn Vidal Aunós, el qui anys després va acollir la tancada d'immigrants a la parròquia de Sant Maria del Pi. I em va confirmar a  la parròquia de Sant Medir, on es va fundar Comissions Obreres clandestinament durant el franquisme.

Els bisbes de Catalunya han tret un petit comunicat on parlen amb autoritat sobre la realitat del país. Els bisbes han donat un pas important per sortir d’un llarg silenci mantingut en els darrers temps sobre el moment polític de Catalunya. És evident que davant dels dilemes de la societat catalana l’Església catòlica no pot estar en  silenci o amagar-se en la indiferència de la neutralitat.

(PREGANT AMB PIERRE TEILHARD DE CHARDIN 3)

“Jo vull, Senyor, que, per abraçar-te millor, la meva consciència es faci tan gran com els cels, la terra i els pobles; tan profunda com el passat, el desert i l’oceà; tan subtil com els àtoms de la matèria i els pensaments del cor humà.” (Le Milieu mystique, 1917)

1.- “Jo vull que, per abraçar-te millor, ...”

"L'Esperit Sant és la patata calenta que es van passant el Pare i el Fill". Potser no és una afirmació molt acadèmica, però aquesta va ser una de les imatges que vaig escoltar, ja fa anys, al P. Josep Vives sj en una xerrada sobre la trinitat al Centro Pignatelli de Saragossa.

El pasado fin de semana tuvo lugar el encuentro anual de Justicia y Paz de España, que me honro presidir, este año con el lema "El medio rural, apuesta de vida". A la vez, en este encuentro hemos celebrado los 50 años de la entidad (desde 1968 hasta 2018).

El passat cap de setmana va tenir lloc a Palencia la trobada anual de Justícia i Pau d’Espanya, que m’honoro de presidir, enguany amb el lema “El medi rural, aposta de vida”. A la vegada, en aquesta trobada hem celebrat els 50 anys de l'entitat (1968-2018).

Sigueu lliures, diferents. 

Trepitgeu fort, sigueu valents!

Sigueu tot allò que vulgueu ser. 

                (La màgia del CEL)

 

En la primera parte del capítulo 10 del evangelio de Juan se encuentra el conocido discurso del Buen Pastor. De él leemos un fragmento en el evangelio de este domingo (Jn 10,11-18). Mantiene puntos de contacto con el capítulo anterior, la curación del ciego de nacimiento: se clarifica la identidad de las autoridades que han menospreciado al ciego de nacimiento y el tema de la identidad de Jesús sigue ocupando el centro del discurso.

A la primera part del capítol 10 de l'evangeli de Joan s'hi troba el conegut discurs del Bon Pastor. D'ell en llegim un fragment a l'evangeli d'aquest diumenge (Jn 10,11-18). Manté punts de contacte amb el capítol anterior, la guarició del cec de naixement: es clarifica la identitat de les autoritats que han menystingut el cec de naixement i el tema de la identitat de Jesús segueix ocupant el centre del discurs.

Audiència General 18 d’abril 2018

Catequesi sobre el Baptisme. 2. El signe de la fe cristiana

Estimats germans i germanes, bon dia!