La revista online per a preveres EL BON PASTOR va ser fruit directe de l’Any Sacerdotal 2009 i, més concretament, d’una conferència que va donar el Cardenal Clàudio Hummes en la Facultat de Teologia de Catalunya uns quants mesos abans del gener de 2010, data del primer número de la revista. Les paraules del Cardenal Hummes, aleshores Prefecte de la Congregació per al Clergat, amarades d’espiritualitat i saviesa, van estimular-nos a proposar un instrument que contribuís a la unió dels preveres, tant diocesans com religiosos.

Ja em perdonaran el títol però no és el cas. A mi em va confirmar mossèn Vidal Aunós, el qui anys després va acollir la tancada d'immigrants a la parròquia de Sant Maria del Pi. I em va confirmar a  la parròquia de Sant Medir, on es va fundar Comissions Obreres clandestinament durant el franquisme.

Els bisbes de Catalunya han tret un petit comunicat on parlen amb autoritat sobre la realitat del país. Els bisbes han donat un pas important per sortir d’un llarg silenci mantingut en els darrers temps sobre el moment polític de Catalunya. És evident que davant dels dilemes de la societat catalana l’Església catòlica no pot estar en  silenci o amagar-se en la indiferència de la neutralitat.

Hi ha moltes maneres de classificar esglésies.

726   RESSÒ DE LA PRIMERA CONVERSA

(Si vols entendre de què va, és la continuació del 725 “Renoi! 40 anys”.)

Com que a la primera conversa volíem parlar de Jesús i tu no en tenies ni idea, vàrem convenir que la trobada no seria ni en un despatx, ni en una església, ni en cap lloc que condicionés la teva llibertat o la meva intenció. Ens vam trobar a les 7 de la tarda d’un dijous a l’altell d’una cafeteria de les Rambles. Entre tu i jo... una tauleta i dues cerveses.

Diumenge 2n de durant l’any

Barcelona, 19 de gener de 2020

En alguns ambients, els cristians del segle primer tingueren molt interès de no ser confosos amb els seguidors del Baptista. La diferència, segons ells, era abismal. Els “baptistes” vivien d’un ritus extern que no transformava les persones: un baptisme d’aigua.

Audiència General 15 de gener 2020

Catequesi sobre els Fets dels Apòstols

Estimats germans i germanes, bon dia!

Acabem avui la catequesi sobre els Fets dels Apòstols, amb l’última etapa missionera de Sant Pau: és a dir Roma (cf. At 28,14).

La clave de interpretación

Uno de los servicios más comunes que se nos pide a los sacerdotes es acompañar la oración por un difunto. De entre las oraciones que la liturgia nos propone hay una que siempre me ha causado una profunda impresión; al final de todo, significando el último viaje hacia la casa del Padre, la oración dice así:

Al paraíso te lleven los ángeles, a tu llegada te reciban los mártires y te introduzcan en la ciudad santa de Jerusalén. El coro de los ángeles te reciba, y junto con Lázaro, pobre en esta vida, tengas descanso eterno.

La parroquia, lugar de acogida, especialmente los pobres

La clau d’interpretació

Un dels serveis més sovintejats que se’ns demana als preveres és acompanyar la pregària per un difunt. D’entre les oracions que la litúrgia ens proposa n’hi ha una que sempre m’ha fet una gran impressió; al final de tot, significant el darrer viatge vers la casa del Pare, la pregària diu:

Que els àngels t’acompanyin al paradís; que, a la teva arribada et rebin els màrtirs i et facin entrar a la ciutat santa de Jerusalem. Que el cor dels àngels t’aculli i tinguis amb Llàtzer, el pobre, un repòs etern.

Seguint la regla no escrita, però absolutament actual, que cada govern central que assumeix les tasques executives ha de modificar la legislació educativa, PSOE i Unides Podem signaven el 31 de desembre de l’any passat el document “Coalición Progresista. Un nuevo acuerdo para España”, un conjunt d’acords de govern per a tota la legislatura que vincularien els Pressupostos Generals de l’Estat i que haurien d’elaborar-se en base a aquests pactes.