La revista online per a preveres EL BON PASTOR va ser fruit directe de l’Any Sacerdotal 2009 i, més concretament, d’una conferència que va donar el Cardenal Clàudio Hummes en la Facultat de Teologia de Catalunya uns quants mesos abans del gener de 2010, data del primer número de la revista. Les paraules del Cardenal Hummes, aleshores Prefecte de la Congregació per al Clergat, amarades d’espiritualitat i saviesa, van estimular-nos a proposar un instrument que contribuís a la unió dels preveres, tant diocesans com religiosos.

Ja em perdonaran el títol però no és el cas. A mi em va confirmar mossèn Vidal Aunós, el qui anys després va acollir la tancada d'immigrants a la parròquia de Sant Maria del Pi. I em va confirmar a  la parròquia de Sant Medir, on es va fundar Comissions Obreres clandestinament durant el franquisme.

Els bisbes de Catalunya han tret un petit comunicat on parlen amb autoritat sobre la realitat del país. Els bisbes han donat un pas important per sortir d’un llarg silenci mantingut en els darrers temps sobre el moment polític de Catalunya. És evident que davant dels dilemes de la societat catalana l’Església catòlica no pot estar en  silenci o amagar-se en la indiferència de la neutralitat.

Hi ha moltes maneres de classificar esglésies.

(Josep Mateu) Ara més que mai les persones hem pres consciència del valor i necessitat de cuidar el nostre cos, a través de dietes sanes i equilibrades, i d’un exercici físic que ens mantingui en forma. Els adolescents i joves no estan exempts d’aquesta tendència, i són molts els qui practiquen esports diversos, els qui són capaços de fer grans sacrificis i llevar-se ben d’hora per entrenar-se o anar a jugar algun partit.

 PRONÒSTICS (Recés quaresmal de la Mònica 03 i la Glòria)

            El segon dia del recés de Quaresma plovia. Era com una certa comunió amb el diagnòstic que havien fet la Glòria i la Mònica 03 sobre la situació de la malaltia social del nostre món. El cel estava encapotat, fosc, el vent fred era molest. Però elles no estaven disposades a acceptar que el temps modifiqués els seus propòsits. Avui tocava meditar i parlar del pronòstic.

 

 

El Sínodo Luterano del año 1933 fue etiquetado por muchos como el “Sínodo Marrón” por ser el color imperante, a pesar de ser un encuentro religioso, entre los asistentes. Se llamó de esta manera aludiendo al color marrón de las camisas que utilizaban los nazis. Esta fecha se recuerda como el máximo exponente de la influencia nazi sobre la Iglesia Luterana.

Tanta sin razón tenía que ser rápidamente contestada.

 

El Sínode Luterà de l’any 1933 va ser etiquetat per molts el “Sínode Marró” per ser el color imperant, malgrat ser una trobada religiosa, entre els assistents. Es va denominar d’aquesta manera al·ludint al color marró de les camises que utilitzaven els nazis. Aquesta data es recorda com el màxim exponent de la influència nazi sobre l’Església Luterana.

Tanta manca de raó havia de ser ràpidament contestada.

(Jacint Duran) La informàtica ens recorda una i altra vegada que no tenim prou en saber fer bé el nostre ofici, el nostre treball, sinó que cal aprendre a aprendre. Perquè aprendre forma part constant del nostre treball i de la nostra vida. No n’hi ha prou en saber fer bé el treball, cal anar ampliant constantment per actualitzar i incorporar nous instruments i mitjans que, a la llarga, ens fan més eficaços, però que, a la curta, ens compliquen la vida. Per això cal incorporar l’actitud i la disposició constant per aprendre. Cal saber aprendre.

3er de Quaresma. Cicle C

Barcelona, 24 de març de 2019

 

El temps de Jesús estava molt estesa la idea, la convicció de què les desgràcies que els hi passen a la gent són càstigs de Déu.

El mateix si les desgràcies provenien de la maldat d’un polític cruel – cas de Pilat – que si es produïen per un fet casual – la caiguda de la torre de Siloè.