Si tu no estimes el teu germà, no pots estimar Déu. Ho recorda aquest matí el Papa a la missa a la Casa Santa Marta subratllant que és la fe qui dona forces per a pregar per tothom, fins i tot pels enemics, de no deixar créixer els sentiments de gelosia i enveja i de no xafardejar

La revista online per a preveres EL BON PASTOR va ser fruit directe de l’Any Sacerdotal 2009 i, més concretament, d’una conferència que va donar el Cardenal Clàudio Hummes en la Facultat de Teologia de Catalunya uns quants mesos abans del gener de 2010, data del primer número de la revista. Les paraules del Cardenal Hummes, aleshores Prefecte de la Congregació per al Clergat, amarades d’espiritualitat i saviesa, van estimular-nos a proposar un instrument que contribuís a la unió dels preveres, tant diocesans com religiosos.

Ja em perdonaran el títol però no és el cas. A mi em va confirmar mossèn Vidal Aunós, el qui anys després va acollir la tancada d'immigrants a la parròquia de Sant Maria del Pi. I em va confirmar a  la parròquia de Sant Medir, on es va fundar Comissions Obreres clandestinament durant el franquisme.

Els bisbes de Catalunya han tret un petit comunicat on parlen amb autoritat sobre la realitat del país. Els bisbes han donat un pas important per sortir d’un llarg silenci mantingut en els darrers temps sobre el moment polític de Catalunya. És evident que davant dels dilemes de la societat catalana l’Església catòlica no pot estar en  silenci o amagar-se en la indiferència de la neutralitat.

Hi ha moltes maneres de classificar esglésies.

 

Diumenge II de durant l’any. Cicle C

Barcelona, 20 de gener de 2019

 

A Jesús se l’identifica amb el fet religiós que coneixem com a cristianisme.

Actualment s’obre pas una altra actitud: Jesús és de tots, no només dels cristians.

La seva vida i el seu missatge són patrimoni de la humanitat.

Ningú a Occident ha tingut un poder tan gran sobre els cors.

20 de gener: Diumenge II de durant l’any

 

Pregària d’aplec:

Preguem. Senyor Jesús, que vau manifestar la vostra glòria a Canà de Galilea quan vau convertir l’aigua en vi perquè aquells nuvis poguessin celebrar amb més alegria la festa del seu casament.

Us demanem que, també ara, convertiu en vi de fe i de joia l’aigua a vegades apagada i trista de la nostra vida i de la vida del nostre món.

Vós, que viviu i regneu amb Déu Pare en la unitat de l’Esperit Sant, Déu, pels segles del segles.

 

(Jordi Callejón) El famós filòsof polonès Zygmunt Bauman, en una entrevista al diari El País de l’any 2013, afirmava que “Tot és més fàcil a la vida virtual, però  hem perdut l’art de les relacions socials i la amistat”.

El dia 8 de gener se celebrà un Ple del Consell Escolar de l’Estat per debatre el dictamen corresponent a l’avantprojecte de la llei orgànica que modifica la LOE. Diferents integrants van aportar esmenes i es va poder constatar el remarcat dissens en la comunitat educativa davant d’aquesta proposta de modificació legislativa.

Recollim en aquest FECC Informa la nota de premsa publicada per diverses institucions participants en aquest plenari.

Comentari del doctor Albert Florensa sobre els límits de la tecnologia.