×

Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

La revista online per a preveres EL BON PASTOR va ser fruit directe de l’Any Sacerdotal 2009 i, més concretament, d’una conferència que va donar el Cardenal Clàudio Hummes en la Facultat de Teologia de Catalunya uns quants mesos abans del gener de 2010, data del primer número de la revista. Les paraules del Cardenal Hummes, aleshores Prefecte de la Congregació per al Clergat, amarades d’espiritualitat i saviesa, van estimular-nos a proposar un instrument que contribuís a la unió dels preveres, tant diocesans com religiosos.

Ja em perdonaran el títol però no és el cas. A mi em va confirmar mossèn Vidal Aunós, el qui anys després va acollir la tancada d'immigrants a la parròquia de Sant Maria del Pi. I em va confirmar a  la parròquia de Sant Medir, on es va fundar Comissions Obreres clandestinament durant el franquisme.

Els bisbes de Catalunya han tret un petit comunicat on parlen amb autoritat sobre la realitat del país. Els bisbes han donat un pas important per sortir d’un llarg silenci mantingut en els darrers temps sobre el moment polític de Catalunya. És evident que davant dels dilemes de la societat catalana l’Església catòlica no pot estar en  silenci o amagar-se en la indiferència de la neutralitat.

Hi ha moltes maneres de classificar esglésies.

Audiència General 22 de maig 2019.
Catequesi sobre el “Pare nostre”. 16. Siguis on siguis, invoca el Pare.

Estimats germans i germanes, bon dia!

El doctor Albert Florensa parla de la visió cristiana del poder. 

«J’ai choisi d’habiter la maison de Dieu»

«J’ai choisi d’habiter la maison de Dieu»

Sota aquest títol, ahir vespre es va celebrar al Casal del Clot una taula rodona en què hi vam participar representants de quatre religions: un jueu, un musulmà, un hinduista i un cristià, que era jo. Va estar molt bé i va ser molt agradable. I m’ha semblat que podria ser útil transcriure aquí la presentació inicial que, com els altres participants, vaig fer sobre com es planteja aquesta qüestió des del cristianisme tal com jo el visc. Aquí la teniu:

En la fe cristiana, hi ha un element bàsic des del qual afrontem la mort: la fe en la vida eterna.

"Vosotros, como piedras vivas, sois edificados por Dios como templo del Espíritu" (1Pe 2,5)