Vés al contingut
Catalunya Religió
Fotografia: Anterior edició del DEU en Comunicació Institucional i Religió en l'Era Digital

(CR) La 8a edició del Diploma d’Especialització Universitària (DEU) en Comunicació Institucional i Religió en l’Era Digital que ofereix la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna de la Universitat Ramon Llull ja ha obert les preinscripcions i enguany ofereix una novetat: la semipresencialitat. Alguns dels sessions seran online, tot i que es prioritzaran les classes presencials.

L’objectiu d’aquesta formació de postgrau és explorar les possibilitats comunicatives de les noves tecnologies per a transmetre el missatge religiós i institucional, a més d’oferir eines d’utilitat per al periodisme especialitzat en religió.

El Diploma d’Especialització Universitària és un curs de postgrau coordinat per l’Observatori Blanquerna en Comunicació, Religió i Cultura, un espai interdisciplinari de recerca i promoció d’activitats vinculades a la comunicació, les noves tecnologies, la llibertat religiosa i de creença, i la diversitat interreligiosa i intercultural. El curs està dirigit per la directora de l’Observatori Blanquerna, Míriam Díez, i la sotsdirectora, Alba Sabaté.

Com en edicions anteriors, les sessions seran impartides per professors i professionals especialitzats en aquests camps. Entre ells, Jesús Colina, director editorial de Aleteia; Marc Carroggio, professor de la Pontificia Universitat de la Santa Croce de Roma; Jordi Llisterri, periodista i director de la Fundació Catalunya Religió; Mireia Prats, periodista especialitzada en religió a la Televisió de Catalunya (TV3); Leticia Soberón, membre de la Secretaria per a la Comunicació de la Santa Seu; José Beltrán, director de la revista Vida Nueva; i María Paz López, que va ser Vaticanista de La Vanguardia entre 2003 i 2014 i és corresponsal del mateix diari a Alemanya.

També hi impartiran sessions les religioses Xyskia Vallardares, experta en mitjans digitals i fundadora d’I-Missió, i Gemma Morató, experta en desinformació i webmaster de Dominiques de la Presentació. La plantilla de professors es completa amb el claustre docent de Blanquerna i experts de diferents centres a nivell global.

La titulació està enfocada a formar professionals que busquen ampliar coneixements i adquirir noves eines per a millorar la comunicació i la imatge pública de diverses entitats religioses. No obstant això, no és requisit ser coneixedor del camp, ja que la formació es dirigeix a qualsevol persona interessada a expandir les seves alternatives laborals en aquests àmbits.

Aquesta 8a edició s’impartirà entre l’octubre del 2021 i el juny de 2022. Perquè els alumnes puguin compaginar l’estudi amb la dedicació laboral, el cursat es farà dos dies consecutius per mes (dijous i divendres), entre les 16h i les 20h. El format serà semipresencial, i es tancarà amb una setmana intensiva presencial al juny del 2022. Els alumnes realitzen un viatge a Roma el mes de gener del 2022, amb l’’objectiu de visitar les principals institucions de comunicació de la Santa Seu. Entre elles, Ràdio Vaticana, el Dicasteri per a la Comunicació i Sala de Premsa del Vaticà i trobades amb experts en comunicació i religió de Roma.

La preinscripció al Diploma d’Especialització Universitària en Comunicació i Religió en l’Era Digital és oberta al portal web www.blanquerna.edu. Els principals dubtes o consultes sobre la titulació es poden fer al correu electrònic obs@blanquerna.url.edu.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.