Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Enllaços relacionats

(Blanquerna) Blanquerna-URL donarà a la plataforma #rebrotem la Ribera d'Ebre les setanta oliveres que, amb el lema "Plantem la llavor del saber", van plantar els professors i personal d'administració de les tres facultats i dels serveis generals, en un dels actes de celebració dels 70 anys de Blanquerna.

El passat 26 de juny de 2019 les comarques de la Ribera d'Ebre, Garrigues i Segrià van patir un dels incendis forestal més important de les últimes dècades: 5.000 hectàrees de cultius i bosc van quedar afectades pel foc i, a causa d'això es va perdre el paratge natural, el sòl, la biodiversitat, les oliveres, vinyes i ametllers, a més dels projectes i somnis d'agricultors i ramaders que depenen del camp per a la seva subsistència.

Amb el lema "Fem reviure la Ribera d'Ebre i les zones afectades per un dels incendis més grans de les últimes dècades", la plataforma #rebrotem ha posat en marxa una campanya de crowdfunding per poder, com s'explica al seu web, "revertir la situació de forma immediata, eficient i transparent. Cal tenir en compte que l'agricultura i la ramaderia són una de les eines més efectives per combatre els incendis cuidant del territori i no podem deixar de banda totes aquelles persones que posen el seu esforç per treballar el camp i, que ara, han de començar de zero. Hi depèn el futur de la vida rural, de pagesos i de ramaders però també de tots els qui hi viuen".

En el mateix web, els organitzadors expliquen que "les primeres accions que es duran a terme amb la recaptació seran destinades a la reparació d'explotacions agràries amb caràcter d'urgència col·laborant estretament amb les administracions públiques. I, posteriorment, en diferents iniciatives de reforestació i divulgació, entre d'altres. Pots aportar la quantitat que vulguis, però et demanem que, un cop hagis fet la donació, comparteixis la campanya a amics, coneguts, familiars i companys de feina perquè la recolzin".

Blanquerna-URL ha acordat amb els responsables que, durant el mes de setembre o octubre, quan la terra estigui apunt, els farem arribar les oliveres.