Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Blanquerna) El passat 9 de novembre es va constituir el Consell de beques i ajuts Blanquerna, un organisme que té com a objectiu donar transparència al sistema d'ajuts que concedeix la institució, ajudar a incrementar les donacions i fer visible a la societat aquest compromís que possibilita la igualtat d'oportunitats per a l'educació dels futurs estudiants de Blanquerna. Aquest consell analitzarà la distribució i la proposta de concessió de beques i ajuts que fa la comissió tècnica i proposarà noves accions que millorin els criteris, la distribució i la divulgació del servei.

El Consell, que es renovarà cada dos anys i tindrà representació de persones vinculades a Blanquerna des de diferents sectors, serà presidit pel director general de Blanquerna, Andreu Ibarz. En aquesta primera edició el composen, en representació dels degans, Sergi Corbella; del professorat, Lluís Costa; de la part social, Ruth Valls; del Patronat, Josep Maria Forcada; d'Alumni, Anna Roig; de la societat i universitat, Eugènia Bieto, i de la Comissió de beques, Judit Martín.

Actualment la Fundació Blanquerna destina 1.800.000€ a beques i ajuts per als estudiants que es matriculen a un Grau universitari en una de les seves facultats. L'estudiant que el rep pot renovar-lo cada curs sempre que compleixi els criteris establerts. L'ajut es fa efectiu mitjançant un descompte (aproximadament de l'ordre d'un 18-20%) sobre el cost total del curs. 

Per facilitar l’accés a l’oferta formativa de les facultats Blanquerna, l’estudiant té diverses possibilitats, internes o externes, d’obtenir ajuts econòmics significatius: ajuts econòmics de Blanquerna, beques a l’excel·lència acadèmica, beques del programa de pràctiques extracurriculars i borsa de treball, així com les beques del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte (MECD) i les beques de l'Agència General d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR).