Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Coral Memorial -CR) Les incineracions estan contribuint a un canvi en com vivim la mort, així com els últims desigs dels difunts. Segons I’últim estudi de l'Associació Nacional de Serveis Funeraris (PANASEF), la incineració és la pràctica que més ha crescut en els últims anys, escollida en gairebé el 40% dels casos. A més, la tendència apunta que el 2025 ja arribarà al 60%.

Per aquest motiu les parròquies de Sant Josep, a La Llagosta, i de Sant Lluís Gonzaga, a Barcelona, ja compten amb un nou columbari amb l'objectiu de recuperar la tradició eclesiàstica d'acollir les cendres dels difunts en un lloc sagrat. Ambdós espais seran beneïts aquesta setmana per Josep Angel Sàiz Meneses, bisbe de Terrassa, i per Sergi Gordo, bisbe auxiliar de Barcelona, respectivament.

Aquest conjunt de columbaris ajuda a conservar el record i la pregària dels familiars i de la comunitat cristiana. D'aquesta manera, els familiars poden dipositar les cendres dels seus éssers estimats en un espai sagrat, proper i simbòlic amb forts llaços emocionals i espirituals per a ells. Per aquesta raó, els qui ho desitgin tenen la possibilitat de personalitzar les urnes amb imatges rellevants de sants. Amb capacitat per a més de 500 urnes, els columbaris presenten tres modalitats: la individual amb espai per a una única urna; la petita per a dos i la mitjana amb capacitat per a quatre urnes.

El Vaticà dóna el vistiplau

Des de la Santa Seu recorden que les cendres d'un difunt "han demantenir-se en un Iloc sagrat, al cementiri, en una església o en un espai dedicat a aquesta finalitat per I'autoritat eclesiàstica competent". El projecte està impulsat per Coral Memorial, empresa especialitzada en la fabricació, comercialització i gestió integral de columbaris.