Vés al contingut
Catalunya Religió dj. 16/01/2014

(Bisbat d'Urgell) En finalitzar la visita a Terra Santa de la Coordinadora de les Conferències Episcopals per a l'Església a Terra Santa i l'Assemblea de Bisbes Catòlics de Terra Santa, "Holy Land Co-ordination" (HLC) han fet públic el comunicat final.

Els bisbes catòlics han demanat líders d'Esperança: "Com a Bisbes d'Europa, Àfrica del Sud i Amèrica del Nord, vam venir de pelegrinatge a Terra Santa per pregar i donar suport a la comunitat cristiana i a la causa de la pau. A Gaza vam ser testimonis de la tremenda pobresa de la gent, i la presència valenta de les comunitats cristianes malgrat petites i vulnerables", explica el comunicat.

Afegeix que "Gaza és un desastre fet per l'home, un escàndol espantós, una injustícia que clama a la comunitat humana per una resolució. Fem una crida als líders polítics per millorar la situació humanitària de la població de Gaza, assegurant l'accés a les necessitats bàsiques per a una vida humana digna, les possibilitats de desenvolupament econòmic, i la llibertat de moviment".

Aquí podeu llegir el text complet i veure més fotografies.

En total unes trenta persones entre bisbes i representants de les conferències episcopals i organismes eclesials d'Europa i Amèrica del Nord han participat en aquesta 14ena reunió, que ha tingut lloc de l'11 al 16 de gener 2014, per tal de complir amb l'objectiu d'apropar-se a la realitat eclesial, social i política de Terra Santa, i conèixer la feina "in situ" de les Agències catòliques. Joan-Enric Vives i Sicília, ha representat, un any més, la Conferència Episcopal Espanyola (CEE).

Actualment, és la Conferència de Bisbes Catòlics d'Anglaterra i Gal.les la que assumeix la responsabilitat d'organitzar, després d'uns anys en què li va correspondre a la Conferència Nord-americana de Bisbes Catòlics. 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.