Vés al contingut
Catalunya Religió dt. 11/01/2022
Galeria d'imatges

(Arquebisbat de Tarragona/CR) Aquest dilluns ha començat la visita ad Limina que realitzen els bisbes de les diòcesis catalanes, acompanyats dels bisbes de les diòcesis del País Valencià i els de les Illes Balears.

La visita ha començat amb un dels moments més significatius: la celebració de l’eucaristia a l’altar de la Tomba de Sant Pere, a la cripta de la basílica de Sant Pere del Vaticà. La missa ha estat presidida pel cardenal Joan Josep Omella. En les celebracions dels propers dies a les basíliques majors de Roma s’aniran alternant la presidència els arquebisbes metropolitans de Barcelona, Tarragona i València.  

El dilluns els bisbes han tingut la primera trobada de treball amb la reunió en el Pontifici Consell de l’Evangelització, presidit per l’arquebisbe Rino Fisichella.

A la reunió s’han tractat temes com la catequesi d’adults, les dificultats de les catequesis en la primera comunió i també de la confirmació, els ministres de la misericòrdia, etc. També s’ha parlat de la cultura actual i tot seguit els bisbes han pogut compartir un torn de preguntes i un diàleg amb l’arquebisbe Fisichella. El terme “nova evangelització” va ser popularitzat pel papa Joan Pau II en referència als esforços per despertar la fe en les zones tradicionalment cristianes del món, especialment d’Europa, en primer lloc “evangelitzat”, o convertit al cristianisme, molts segles abans, però que ara es troba en necessitat d’una “nova evangelització”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.