Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) En la reunió d’aquesta setmana a Tiana dels bisbes catalans han parlat amb contundència contra la 13TV, l’emissora de la Conferència Episcopal Espanyola. Aquest dijous al vespre han emès una nota conjunta denunciant que l’emissora “en alguns dels seus informatius i tertúlies, opti pel menyspreu, la desqualificació i fins i tot l’insult”. Un llenguatge poc habitual en un comunicat episcopal que denota una clara preocupació sobre aquest tema.

El text afirma que aquest fet “produeix un greu escàndol a molts membres la comunitat catòlica de les nostres Diòcesis i també a nosaltres” i que, en canvi, “en aquests moments convé que tothom faci un esforç per defensar i promoure una cultura del respecte, la tolerància, el diàleg i la solidaritat entre les persones i els pobles, tal com ensenya repetidament la Doctrina social de l’Església”.

La nota emmarca el problema de 13TV en “el clima d’agressivitat i la manipulació de continguts que s’estan donant en alguns mitjans de comunicació de tot l’Estat Espanyol, sobretot en relació a la situació política i social de Catalunya”. Una denúncia dels bisbes catalans que arriba després de la oposició ja mostrada per diversos col·lectius cristians i de la crítica que ja va fer dimarts el bisbe Francesc Pardo. 

Aquí podeu llegir la nota integra.

Nota de la Conferència Episcopal Tarraconense sobre els mitjans de comunicació

“Els Bisbes que formem la Conferència Episcopal Tarraconense, atenent les queixes que rebem de molts fidels, lamentem el clima d’agressivitat i la manipulació de continguts que s’estan donant en alguns mitjans de comunicació de tot l’Estat Espanyol, sobretot en relació a la situació política i social de Catalunya.

“Més en concret, creiem que produeix un greu escàndol a molts membres la comunitat catòlica de les nostres Diòcesis i també a nosaltres, el fet que el Canal de televisió 13tv, que ha de respectar les persones i les institucions segons el seu ideari, en alguns dels seus informatius i tertúlies, opti pel menyspreu, la desqualificació i fins i tot l’insult. Demanem que aquest mitjà televisiu sigui sempre factor de comprensió i diàleg responsable i fructífer.

“En aquests moments convé que tothom faci un esforç per defensar i promoure una cultura del respecte, la tolerància, el diàleg i la solidaritat entre les persones i els pobles, tal com ensenya repetidament la Doctrina social de l’Església.”

Tiana, 31 d’octubre de 2013