Vés al contingut
Catalunya Religió dc. 21/04/2021

(CR) “La recerca del bé comú requereix la vacunació, principalment per protegir els més dèbils i vulnerables”. Aquesta frase, que han utilitzat els bisbes de Kènia en un comunicat recent, resumeix a la perfecció la voluntat dels bisbes d’Àfrica d’ajudar en la campanya de vacunació al continent africà. Per fer-ho, les Conferències Episcopals Africanes han emès cadascuna un comunicat on expressen el seu suport a la vacunació, i animen als preveres, religiosos i religioses a acceptar la vacuna.

A Kènia, on l’Església Catòlica ha posat les seves instal·lacions al servei de la campanya nacional de vacunació, els bisbes han manifestat que “rebre les vacunes disponibles s’ha d’entendre com un acte de caritat vers els altres membres de la comunitat i considerat un acte d’amor al pròxim i part de la nostra responsabilitat moral pel bé comú”, tot i que també recorden que “la vacunació no és una obligació i, per tant, només es pot fer de forma voluntària i a discreció d’una persona després de donar el seu consentiment informat”.

En aquesta mateixa línia, els bisbes de Malawi han descrit la vacunes de la Covid-19 com “un acte d’amor al pròxim”, i també han animat “a tots els catòlics i persones de bona voluntat a rebre la vacuna”, un acte que defineixen com “moralment apropiat”. D’altra banda, en el seu comunicat demanen a les autoritats nacionals que prenguin totes les mesures necessàries per acabar amb els temors i “mites” de les vacunes que s’han generalitzat entre la població, a causa de la falta d’informació.

A Ghana, els bisbes han recordat a la població que “quan s’accepta la vacuna, no només es protegeix un mateix del virus, sinó que també es protegeix als altres aturant la transmissió”. L’única Conferència Episcopal que no s’ha expressat és la de Senegal, tot i que els bisbes han demanat individualment als feligresos que es vacunin.

La Cooperació Internacional pel Desenvolupament Solidari demana l’accés universal a les vacunes

La Cooperació Internacional pel Desenvolupament Solidari (CIDSE) és un organisme que agrupa 17 agències de desenvolupament d’inspiració catòlica, i s’ha sumat a la campanya de vacunació a Àfrica fent una crida a l’accés universal a les vacunes de la Covid-19: “La CIDSE s’uneix a altres ONG mèdiques i de desenvolupament i al Vaticà en una crida urgent per l’accés global igualitari a les vacunes”, explica en una nota en la que ha destacat que “el retràs actual i la manca de vacunes disponibles als països del sud del món és un escàndol internacional, que retrassarà la superació de la pandèmia”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.