Vés al contingut
2 Catalunya Religió dt. 27/10/2020
Fotografia: El bisbe de Solsona en visita pastoral a Tàrrega, el 18 d’octubre | Bisbat de Solsona.

(CR) El bisbat de Solsona ha anunciat aquest dimarts a la tarda que el bisbe de Solsona, Xavier Novell, ha donat positiu a la prova PCR que detecta el contagi amb el virus SARS-CoV-2, causant de la malaltia per coronavirus de 2019, el Covid-19. “El senyor bisbe es troba confinat des de fa dies al palau episcopal de Solsona des que li varen comunicar que una persona amb la qual ell havia estat en contacte havia donat positiu a l’esmentada prova”, han explicat en un breu comunicat. La nota diu que “de moment, manifesta símptomes lleus” i demana pregar “per ell i per altres preveres i laics que estan confinats i/o malalts per culpa d’aquesta malaltia”.

A Lleida, i des dijous, estan confinats el bisbe Salvador Giménez, els 27 capellans de la Casa Sacerdotal i les dues religioses que hi col·laboren per un positiu a la casa. Avui els han pogut fer la prova i estan a l’espera de resultats. Segons informen des de la cúria, el bisbe es troba bé. Des d’aquest mateix dimarts els nou treballadors del bisbat de Lleida han començat a treballar des de casa. La mesura es va prendre la vigília, quan es va registrar un cas positiu a la cúria diocesana.

La setmana passada el bisbat de Terrassa va explicar que tot el Seminari diocesà, a Sant Cugat, estava confinat per aquesta mateixa causa. Diumenge 18 d’octubre es van celebrar ordenacions sacerdotals a la Catedral de Terrassa, i un dels quatre candidats va haver de posposar l’ordenació perquè estava confinat amb la resta del seminari.

Catalunya viu una segona onada en l’expansió del coronavirus des del mes d’octubre. I les darreres setmanes s’han endurit les mesures que restringueixen els contactes socials amb l’objectiu de reduir el nombre de contagis. Han tancat bars i restaurants, locals d’oci nocturn i diumenge al vespre es va activar el confinament nocturn. Pel que fa a les activitats de culte religiós, el Procicat manté la limitació del 50% d’aforament als temples. Tanmateix, i en la majoria de casos, aquesta mesura ja s’estava aplicant per la distància obligatòria entre feligresos, que s’ha mantingut des de l’inici del retorn al culte després del confinament, el mes de maig.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.