Vés al contingut
Catalunya Religió dv. 11/03/2022

(CR) El bisbe de Lleida, Salvador Giménez, defensa en la carta dominical d’aquest diumenge la resposta de l’Església contra els abusos sexuals. El bisbe fa “una condemna total i absoluta dels abusos comesos per clergues” i “sense cap atenuant que minvi la gravetat del fet”. Afegeix “una clara i contundent petició de perdó a les víctimes i oferta d'acompanyament”. Però també lamenta que “quan la generalització és un fet acusatori continuat, es comet una profunda injustícia contra tots els catòlics”.

Gimenez diu que hi ha una “recerca sincera de transparència i rebuig radical a l'ocultació”. I com exemple explica que l’abril del 2020 es va constituir al bisbat un servei d’atenció a les víctimes per investigar les denúncies: “Des d’aleshores no se n’ha rebut cap”. El servei del bisbat està format per diversos especialistes i té un telèfon i correu electrònic de denúncia.

El text també remarca que els abusos són una “problemàtica que afecta tota la societat” i  hi ha estudis que indiquen que el 0,2 dels abusos es produiexen en l’àmbit eclesial, mentre que el 80% són entorn de familiars i amics. Finalment Giménez recorda que “no és just criminalitzar només una institució” i que per “buscar la veritat i erradicar el delicte hem de col·laborar amb totes les nostres forces en qualsevol àmbit”. "No podem viure i educar amb la taca permanent de la sospita”, conclou defensant la tasca que realitzen avui en l’àmbit eclesial “infinitat d'educadors que lliuren la seva vida al servei dels altres, sense esperar res a canvi”.

Aquest carta del bisbe de Lleida coincideix amb la presentació de les dades recollides per les oficines de l’Església. Segons la Conferència Episcopal Espanyola, fins ara s’han recollit 506 denúncies a tot Espanya de casos dels darrers 80 anys. La nota dona recull les dades de les 60 oficines diocesanes (algunes conjuntes de diversos bisbats) i les 142 que han obert les congregacions religioses.

 

 

 

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.