Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Fundació Pere Tarrés) El bisbe auxiliar de Barcelona, Antoni Vadell, va visitar a principis de setmana les colònies d’estiu que els centres d’esplai del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés realitzen durant aquests dies.

La jornada de dimarts va començar amb el desplaçament de Vadell fins la casa de colònies Cal Masover a Santa Maria de Corcó (Osona), on el Centre d’Esplai Mainada del MCECC de la Parròquia de Santa Coloma celebra les colònies. Vadell va explicar un conte als infants sobre la felicitat i els va revelar que la felicitat consisteix en ajudar a persones que ho necessiten. Aquesta història va ser l’inici d’una gimcana sobre les benaurances per preparar l’eucaristia de la tarda.

Posteriorment, Vadell i els representants de la Fundació Pere Tarrés es van desplaçar fins a la casa de colònies El Collell (Vic), on van visitar les colònies que està realitzant aquests dies el Centre d’Esplai Santa Engràcia de la Parròquia de Santa Engràcia de Barcelona. 

El bisbe auxiliar de Barcelona va estar acompanyat durant tota la jornada pel director general de la Fundació Pere Tarrés, Josep Oriol Pujol; el president del MCECC, Xavier Nus; la vicepresidenta del MCECC, Núria Martínez; i el consiliari diocesà del MCECC al Bisbat de Barcelona, Miquel Àlvarez.

El dia següent, el bisbe de Terrassa, Josep Àngel Sáis Meneses, va visitar també els casals i colònies que els centres d’esplai del MCECC de la Fundació Pere Tarrés realitzen aquest estiu.

La jornada va començar amb la visita de Sáiz Meneses al casal d’estiu del Centre d’Esplai l’Esquirol de la Parròquia de Santa Maria a Barberà del Vallés, en el que va conèixer un dels personatges fantàstics que visiten als infants i joves d’entre 4 a 15 anys que cada setmana els visiten.

Després, Sáiz Meneses i els representants de la Fundació Pere Tarrés es van desplaçar fins a la casa de colònies de Sant Marçal (Vilafranca del Penedès), on van visitar les colònies que està realitzant aquests dies el Centre de Colònies i Esplai Xiribec de la Parròquia de Sant Esteve de Castellar del Vallés. Els infants i joves del centre d’esplai van compartir una estona de cants plens de valors i optimisme amb el bisbe de Terrassa.

El bisbe de Terrassa va estar acompanyat pel director general de la Fundació Pere Tarrés, Josep Oriol Pujol; el president del MCECC, Xavier Nus; la vicepresidenta del MCECC, Núria Martínez; i el consiliari diocesà del MCECC al Bisbat de Terrassa, Xavi Blanco.

La finalitat d’aquestes trobades que es realitzen durant els mesos d’estiu és conèixer la realitat d’aquests centres, la formació dels seus monitors i monitores i recolzar la tasca educativa i pastoral que duen a terme.